13 Септември, 2017 11:44 1 264 6

Вандали потрошиха къщички за книги в Бургас

  • вандали-
  • унищожение-
  • книги-
  • бургас-
  • къщички

Дървените съоръжения за размяна на книги, които приличат на дом за птички, се използват масово от жителите на Бургас, откакто били монтирани през 2015 година

Дървените съоръжения за размяна на книги, които приличат на дом за птички, се използват масово от жителите на Бургас, откакто били монтирани през 2015 година, предава " Флагман".

Някой обаче изглежда, че не харесва четенето и е разбил всяко едно от стъклата на къщичката.

„Защо някой би направил такова нещо?! Това е толкова добра идея, децата ми обожават тези своеобразни размени на четива. Сега трябва да ходим до другите къщички, които са много по-далеч от дома ни, без дори да имаме гаранция, че и те няма да са разбити. Винаги сами си унищожаваме хубавото!”, коментира гневен жител на Бургас.

Мястото, където се намира потрошената къща за книги се намира на оживено място и е ситуирано точно до малкия фитнес кът в близост до Флората.

Най-вероятно там има поне една камера за видеонаблюдение, така че намирането на злосторника не би следвало да е толкова сложна задача.

Това е втора идея на Община Бургас, свързана с размяната на книги, която претърпява пълен провал, заради отношението на някои от жителите на града.

През 2012 година, също в Морската градина, били поставени етажерки с книги, които работели на същия принцип - оставяш твоя книга и взимаш една от етажерката.

Буквално в рамките на дни, всички четива били взети от недоброжелатели и продадени на антикварите за по петдесет стотинки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    7 1 Отговор
    Такъв идиот заслужава да го хванат и да му отрежат ръцете да може само да гледа, но да не може да пипа и да прави бели...и да го спукат от бой с нагорещено желязо
  • 2 Тъпак

    4 0 Отговор
    Добичето си остава добиче
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Fuck Bulgaria":

    Ехооо неграмотник ...спри се!!!..Дано да не дишаш от въздуха в България!...Омръзна ми от идиоти и болни мозъци!
  • 5 Патето Яки

    3 0 Отговор
    Къде се е чуло и видяло неграмотен и мързелив вандал да чете книга.
    Дайте им да ритат и чупят, кошчета, улуци, пейки, детски площадки и да режат гуми и палят коли.
    Полицията си нанка.
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Браво