15 Септември, 2017 12:31 1 630 3

Пиян шофьор бяга на полицаи, заключи се в колата

  • пиян-
  • шофьор-
  • гонка-
  • полиция-
  • еловица

Пиян шофьор, опитал се да избяга от полицията и оказал съпротива при арест, се размина с условна присъда, пише BulNews.

31-годишният К.К.М. от село Еловица, който е със средно образование, неженен и неосъждан, беше изправен на подсъдимата скамейка по бързата процедура и се призна за виновен по повдигнатите обвинения.

Екшънът се разиграл посред нощ на 27 август в монтанското село Гаврил Геново.

Около 00.30 часа пред сградата на местната пожарна полицаи с патрулка подали знак за спиране на движещ се с висока скорост бордов автомобил „Фиат Улисе”.

Мъжът зад волана обаче не се подчинил и натиснал до долу педала на газта. Ченгетата се впуснали в бясна гонка и преследвали със светлинен сигнал и пусната сирена беглеца. Те успели да го засекат на около 500 метра по-натам, в землището на селото.

Перипетиите им с мъжът зад волана обаче не спрели дотук. Той категорично отказал да излезе от колата и се заключил вътре.

На мястото дошъл дори началникът на полицейския участък. Наложило се униформените да го извлекат от колата, докато той се съпротивлявал с всички сили.

След като най-накрая мъжът бил изкаран от возилото станало ясно, че той е пиян. Проба с дрегер отчела концентрация от 1.90 промила. Ченгетата му щракнали белезниците и го тикнали да изтрезнява в ареста.

Две седмици по-късно той е изправен пред съда да отговаря за делата си. За бягството от органите на реда и съпротивата при арест, магистратите постановили две глоби от по 1000 лева на нарушителя. З

а шофирането му в нетрезво състояние е произнесена присъда 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

За трите провинения е наложено едно общо наказание – условното. Освен това книжката на джигита е отнета за 1 година, считано от нощта на задържането му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    8 0 Отговор
    Браво предлагам направо да го оправдаят на място и убийците да си вилнеят по улиците.
    Така не се създава законност и ред.
  • 2 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Така .... След една година ще бъде с шофьорска диплома в ръка. И му остават още две години да "ходи трезвен и на пръсти " покрай всяка полицейска патрулка. Кога и как ще изплати 2000 лева глоби ? В какъв срок? Ако не може или не иска да плати, каква е процедурата? КОГАТО ИЗПЛАТИ ГЛОБИТЕ, МОЛЯ ВИ, ДА НИ УВЕДОМИТЕ !!!

    Коментиран от #3

  • 3 Юрист

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шаран БГ":

    Ти си истински ШАРАН.
    Чети!

    Публикувано във факти.бг: За трите провинения е наложено едно общо наказание – условното. Освен това книжката на джигита е отнета за 1 година, считано от нощта на задържането му.

    Никакви 2000лв няма да изплаща!