Last news in Fakti

21 Септември, 2017 20:12 3 812 11

Битият учител от Садово: Повече от унизен съм

  • бит-
  • учител-
  • унизен-
  • гимназия-
  • садово-
  • бит-
  • учител-
  • унизен-
  • гимназия-
  • садово

Мъжът твърди, че не е обиждал, нито е предизвикал 17-годишния Атанас Георгиев да го нападне

Битият учител от Садово: Повече от унизен съм - 1
Снимка: бТВ

Учителят от гимназията в Садово, когото ученик би с дървен кол, застана пред телевизионна камера за първи път.

Преподавателят по английски език Антон Велков започва с подробностите за инцидента от вторник – излязъл в коридора, защото ученици вдигали шум, предава бТВ.

Твърди, че не е обиждал, нито е предизвикал 17-годишния Атанас Георгиев да го нападне.

„Атанас ми каза, че на него никой не може да му каже какво да прави, дори и президентът да дойде, не може да му каже какво да прави, при което аз на по-висок тон му казах да излезе навън. Той каза „Ей сега ще видиш какво ще стане”, излезе навън, върна се с едно дърво и, преди да разбера какво се случва, ме удари по главата”, описва случилото се преподавателят.

Велков е "за" професионалната охрана за рисковите училища.

Споделя, че е се чувства повече от унизен.

„Как може да ти се случи подобно нещо? Той можеше да ме убие спокойно”.

Потърпевшият все още не е решил дали ще напусне училище.

Засега е в болнични и ще мисли. Но признава ,че би останал само заради децата.

„Между тях също има добри деца, и то не малко, това е основното, това беше и в предишното училище. Много често ми се случва, срещам ги навсякъде, идват и ми казват: „Ние дължим много неща на Вас, може би това е най-голямата награда”, споделя Велков.

До седмица нападателят трябва да застане пред съда, за да отговаря за нанесената лека телесна повреда. Роднините на Атанас твърдят, че той е невинен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Мето

    25 1 Отговор
    Разбира се че трява да има охрана то инак м....ците ще почнат да изнасилват учители, да не говориме за "примера" който дават на другите деца
  • 2 Бай Мето

    16 2 Отговор
    По принцип трябва да има звена от полицията които да се занимават с училищата, или внедрени полицай
  • 3 Гост

    36 1 Отговор
    Защо не казвате, че 17 годишния кретен, е ЦИГАНИН???
    Хайде стига с тази толерастия и назовавайте нещата с истинските им имена!
    Мръсен циганин, ако ми е пред очите, бих го смазал от бой, да видим колко е силен и корав, долното човекоподбно!!!
  • 4 А къде са : НАМАЗАНИТЕ ПЕЛИВАНИ?

    9 1 Отговор
    Къде ДИРЕКТОРА, учителският съвет. Те да не би да са околосветско на круиз, та да допуснат тази СМРЪДНЯ И БУНИЩЕ ДА СЪЩЕСТВУВА? НЕЩО НОВО ЛИ Е ТУЙ ЗА ТЯХ И АДЖЕБА КАК СЕ ОТНАСЯТ КЪМ ТАЗИ ОБСТАНОВКА? Къде е кмета на Садово, къде са общинските съветници, къде е Гусин Пристава дет заставя да съ уважава ЗОКОНА ? Или пак КАЙШКОВ ЩЕ ОПЪВА КАИША А ВЕЛИНОВЦИ ПАК НА ТОПЛО В КАБИНЕТА. РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА АДМИНИСТРАТОРИ - ВИЕ ЗНАЕТЕ ТОВА АМА ЩЕ СИ ЗАТВОРИТЕ ПАК ОЧИТЕ. АНАТЕМА !
  • 5 333

    7 2 Отговор
    Не трябва да има цигани в училищата. Едно време имаше най много по едно циганче в клас.

    Коментиран от #7

  • 6 Иво

    9 1 Отговор
    Срамота - директорът и целият учителски колектив са се превили до земята от страх!
    Къде е Държавата, за да ги защити от насилието, системно упражнявано върху тях?
    Кой, ако не държавната, би могъл да защити достойнството на учителя?
    Кога ще видим в действие закона, защищаващ българските учители?
    Би трябвало ВСИЧКИ учители да подадат оставка, вкл. директорът....а насилниците - с реални, осъдителни присъди!
  • 7 345

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "333":

    Ма то ромчи бйе, като малко сладко ромче на 15 години жив дявол вече ама НИЙ си ги ХРАНИМ сладикити ромчита
  • 8 Stormrider

    7 0 Отговор
    Истината е много,много проста. Делегираните бюджети в училищата са основната причина за всички недоразумения. Всеки един ученик ,записан в училище носи приходи всеки месец. От тези приходи се формира бюджета на училището. Заплати,ремонти,пари за облекло и други. Това е основната причина директорите или т.н.мениджъри да играят ролята на щрауси със заровени глави в пясъка. Случката в Садово е само една малка плочка от голямата мозайка. Много подобни инциденти не надхвърлят двора на училището или населеното място. Достатъчно е само да се влезе със скрита камера в едно средно училище,т.н.професионална гимназия някъде из провинцията,не в големите градове. Отивате към 8:15 часа, учебният час е започнал ,и попадате на страхотни находки. Някои ученици се влачат из коридорите,усилили мобилните си устройства и от тях се носят прекрасни музикални стилове. Други влизат и излизат без значение има ли или не учебен процес. Трети все още си пият кафето и пушат в двора. Мила родна картинка! Цялата административна документация приета от училищния педагогически съвет,преди началото на учебната година,е само проформа. Спазени са изискванията. Всичко е според закона за образованието. Това което се случва в българските училища не е тревожно,не е дори катастрофално,това е унищожително! Само до няколко години няма да останат учители в системата. Сега директорите си подписват вода за да имат колкото може повече ученици. Ще дойде време когато ще дават заплати за учители по големи о
  • 9 rtuur

    4 0 Отговор
    Докога ще ги търпим тия мръсни М....ЛИ?Егати паразитите нагли,крадат,мамят,бият,изнасилват,нищо не плащат!!!Държавата си прави пас ,милите те трябвало да се интегрират.ТО МАЙ ДЪРЖАВАТА И НИЕ РАБОТИМ ЗА ЦИГАНИТЕ ГАДНИ.Питам се изобщо има ли ДЪРЖАВА.Крадливи и подкупни политици само в БГ хранещи себе си и ГЕРБ.ДО КОГА????
  • 10 Колю

    0 0 Отговор
    ПРемахване на делегирани бюджети. Те принудиха учителите да работят за бройки. Конкурират се с имамите и поповете. На сила карат нежелаещите със закони и подкупи само и само да го вкараш в системата. Тогава говедото започва да мрази и чака само да му поникнат рогата за да те размаже. Оставете ги да си бъдат животни .Те така искат . Нека са тъпи и гнусни за да си личат от далече ,не само по смрадта. Не ги правете хора на сила защото се обръщат срещу нас. Така сами ще се лишат от всичко . Някой ще каже ,че тогава ще крадат повече. Не е вярно . Малка промяна за непрекосновеността на човека и имуществото му ще намали популацията + лишаване от телкове ,лекари и т.н вкл. и бърза помощ която те ползват като се закашлят от пиянство. Свидетелство за управление на МПС след 11 завършен клас. Щял да кара без книжка - да е равно на затвор ,директно да се разглежда като опит за убийство с общоопасно средство. И ред други много малки промени които ще доведат до спасяване на българина и естествено намаляване на плодовитоста им. Даваш пари и облаги и те раждат от 14 годишни. Не даваш и нека да ражда . Никой не ги кара на сила да задоволяват нагоните си ,,но парите и бизнеса с деца ги кара.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.