2 Октомври, 2017 14:50 1 585 3

Спипаха два тона нелегална ракия

  • ракия-
  • шумен-
  • митници

Около 2 тона нелегален алкохол в частен гараж в Шумен откриха служители от Митница Варна при съвместни действия с ОД на МВР - Шумен. Това съобщиха от агенцията.

На 20 септември 2017 г., служители от сектор „Оперативен контрол" в отдел „Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ и служители от Митническо бюро Шумен към Митница Варна извършват проверка в гаражна клетка в частен имот в града, след получен сигнал от ОД на МВР Шумен.

При проверката митническите служители откриват на мястото лице, което е преливало от пластмасови бидони в туби наливен алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис. В помещението са открити общо около 2 тона етилов алкохол, разпределен в 20 пластмасови бидона с вместимост по 120 литра, без документи за произход и платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Нелегалният алкохол е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторната експертиза, по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 User

    6 1 Отговор
    Всичко цъфнало и вързало, за ракията се 'фанали.
  • 2 Гост

    3 3 Отговор
    Абе 2 тона не е за лична консумация. Това отива по хотелите и ресторантите и там се пласира на дребно.
    Крайната разлика е че ТИ като клиент не знаеш какво пиеш, а други си делят печалбата.
  • 3 Русенец

    1 0 Отговор
    Поне да бяха написали каква е ракията, сливова, кайсиева или гроздова и дали е качественна. А то така излиза че са хванали някакво съмнително менте, което трови "НЕПОКОРНИЯ" за мафията български народ !