2 Октомври, 2017 15:54 4 067 11

Бившият директор на полицията в Добрич Веселин Колев с обвинение

  • обвинения-
  • прокуратура-
  • шеф-
  • веселин колев

Специализирано звено „Антикорупция" при Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Веселин Колев - Директор на ОДМВР - Добрич в периода 17.04.2015 г. - 01.06.2016 г. за закана с убийство, принуда и склоняване на вещи лица да дадат невярно заключение.

Обвинението на Колев е в резултат на събрани доказателства при разследването срещу бившия народен представител Живко Мартинов от гр. Добрич.

Веселин Колев е обвинен за това, че на 19 септември 2017 г., в гр. Добрич, се заканил с убийство на Т. А. - основен свидетел по обвиненията срещу Живко Мартинов. Отправил му нецензурни думи и го заплашил, че ще го убие, ако отново свидетелства срещу Мартинов. Веселин Колев насочил пръст към свидетеля, имитирайки насочен пистолет и му отправил заплашителни жестове. Това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

На Колев е предявено обвинение и за това, че на 01.11.201 г. е принудил двама автоконтрольори в сектор „Пътна полиция" при ОДМВР - Добрич, да извършат нещо противно на волята им. Злоупотребявайки с властта си на Директор на ОДМВР - Добрич, Колев е принудил автоконтрольорите да не санкционират водач на микробус за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата и да не му съставят акт или фиш, а да го освободят без последствия, въпреки, че водачът на микробуса не е представил необходимите документи.

В хода на разследването са събрани доказателства и за това, че през 2015 г. Веселин Колев е подбуждал три вещи лица да дадат невярно заключение, като случаят е особено тежък. Трите вещи лица са били назначени от Окръжен съд - Добрич, за да изготвят тройна трасологична експертиза по наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС.
На Колев е наложена мярка за неотклонение „Подписка".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    7 0 Отговор
    В БГ има само обвинени. Никой не е осъден, ако пък случайно са го осъдили наказанието е толкова малко, че си е направо безнаказан осъдения (справка 4500лв за опит за убииство)
    Ехххххх да имаше няакой да протестира.
  • 2 Гостенин

    5 0 Отговор
    А с Газибаров какво стана,родата още ли е в Аец.
  • 3 Инспектор

    6 0 Отговор
    Тоя В.Колев е за доживотен Затвор източи милиони лева ДДС.
  • 4 Милева

    6 0 Отговор
    Веско.К. пра пари от подкупи през фирми на жена си гърбавата щетоводителка без протфеил;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  • 5 Адвокат

    0 1 Отговор
    в.колев {5-15 години затвор- }
  • 6 Вещо лице

    1 0 Отговор
    Колев нали знаеш колко години затвор дават за прикриване на двойно убийство и за участие в прикриване на тежко криминално престъпление по НК - в БГ
  • 7 Темида

    2 0 Отговор
    3а Закана За Убийство,

    Наказанието по НК е 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим -ефективна присъда и глоба от 30 000 до 70 000 лева глоба за извършителя на престъплението -заплаха за убийство ;
  • 8 росен

    1 0 Отговор
    Този директор на ОДМВР - Добрич е протеже на Цветанов и назначен от Бъчварова. Какво искате от него при такива добри учители.
  • 9 Байчева

    4 0 Отговор
    Проверете по Закона за свързаните лица, Веселин К. и цялото му жалко семейство откъде притежават имоти за милиони ,

    И земеделски земи за милиони лева декларирани че са придобити по 10 лева за декар -това е измама продажна цена за декар земя в Добруджа е 3000 лева за един декар земеделска земя .

    Това е реално укриване на доходи от престъпна дейност.

    Подкупите ги получава ше ВЕСЕЛИН К. в земеделска земя и подкупите които приемаше също ги влагаше в земеделска земя на близки и роднини на семейство Колеви- Проверете цялото му семейство и всички негови роднини чрез които В.Колев пере активно Пари от Придобити от престъпната му Дейност като началник на икономическа полиция по периоди и като директор на ОД МВР-Добрич - В.КОЛЕВ -стана най-известният полицай МИЛИОНЕР В БЪЛГАРИЯ.....
  • 10 Вълчев

    3 0 Отговор
    Семейството и Веселин Ко. влагат и перат парите от престъпна дейност през Техни Семейни ФИРМИ и Обръчи от Фирми на неговото Обкръжението - Ж.Мартинов -Галин-Скачача --и Криминално Проявени приближени до В.Колев.

    Точеха ДДС-Веселин К. и Ж.Мартинов -Като Луди и Крада ха пари от Обществени Поръчки като луди.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.