6 Октомври, 2017 13:44 1 873 0

Увеличиха присъдата на възпитател, блудствал с малолетни

  • дулово-
  • порнография-
  • педофил

След протест на Окръжната прокуратура в Силистра срещу размера на наказанието на старши възпитателя Илиян Василев, признат за виновен за блудства с шест малолетни ученички, състав на Варненския апелативен съд увеличи от 6 на 8 години присъдата, произнесена от Силистренския окръжен съд.

Протестът беше поддържан в съдебната зала и от представителя на Апелативната прокуратура във Варна.

53-годишният старши възпитател в училище „Христо Ботев“ в Дулово извършил блудствата с децата от ноември 2014 г. до май 2015 г. в дома си. На жертвите на сексуално насилие той преподавал частни уроци по музика. Освен за блудствата с малолетните ученички, съдът призна за виновен педагога и за разпространение на порнографски материали, на които били снимани ненавършили 18 години ученици в тоалетната на дома му с монтирана там камера. В създадена от него група „Приятели докрай“ във фейсбук Василев изпращал снимки и клипове на децата с порнографско съдържание.

Илиян Василев бе осъден от състав на Силистренския окръжен съд на 8 години лишаване от свобода при условията на съкратено съдебно следствие през 2016 г. При повторното гледане на делото от друг състав на първата съдебна инстанция, след като Апелативният съд във Варна върна делото за ново разглеждане, присъдата на старши възпитателя бе намалена на 6 години затвор и глоба в размер на 2000 лева.

Това доведе по протеста на Окръжната прокуратура в Силистра и до новата завишена с 2 години присъда, която подлежи на обжалване пред ВКС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА