Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 15:00 2 418 5

29 г. затвор за циганката, удушила баба

  • донка петкова-
  • циганка-
  • душила

Защитникът й смята, че наказанието е прекалено строго

Пловдивският окръжен съд осъди на 29 години затвор 38-годишната Донка Петкова, която уби 84-годишна самотна жена в първомайското село Дълбок Извор.

Донка се призна за виновна и беше съдена по съкратената процедура. Това автоматично намали наказанието й, което първоначално беше доживотна присъда, съобщи бТВ.

Донка Петкова е от ромски произход, многократно осъждана за кражби и нападения над самотни възрастни хора. Защитникът й заяви, че ще обжалва присъдата - била прекалено строга за деянието.

Синът на жертвата беше категоричен, че „такъв човек няма право да живее и тази присъда е прекалено малка за стореното”. Петкова трябва да плати 40 хиляди лева кръвнина на наследниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    24 1 Отговор
    Каквото и да се каже ще е малко. Съболезнования на близките!

    Поне сте една от малкото медии, които ги наричат с правилното определение.
  • 2 да се вземе предвид

    19 0 Отговор
    Напълно справедлива присъда, особено предвид и предишните й престъпления. По Тошово време можеше и директно да я отстрелят.
  • 3 Фалшиви новини

    9 2 Отговор
    ДуПеСе електората...
  • 4 Марадона

    14 0 Отговор
    Ако медиите публикуват тези новини самите цигани ще видят че има наказуемост за пресъпленията и ще се озаптят, даже и за тях самите ще е добре, не знам откъде измислиха тая глупост за снисхождение към малцинствата, сега затворите са пълни с цигански тинейджъри и ще прекарат по 10-15 години там, всъщност най-много навредиха на "етноса"
  • 5 Някой

    11 0 Отговор
    Крайно време е да се въведе смъртно наказане или в краен случаи конслагери за такива тази циганка я познавам това и е стотно престъпление а сега държавата (данакоплатеца) ще храни тоз боклук.