12 Октомври, 2017 11:47 1 205 1

Телефонните измамници с нова схема – искат пари за саниране

  • саниране-
  • измами

Телефонните измамници включиха санирането в „репертоара” си от схеми. На прицел са домоуправителите, а първите потърпевши са в Свищов, предаде бТВ.

Преди дни домоуправителят и председател на сдружението на собствениците Мима Савова получава обаждане с указания. Непознат й казал, че трябва да се подновят документи за регистрация, което струвало 72 лв. Ако не платят, санирането спира, добавил измамникът. За да не губят време, веднага събират парите от домакинствата на три входа и ги предават.

Получили документ от куриерска фирма. Измамата лъсва, след като обитателите на съседните блокове започнали да роптаят, че техните домоуправители не вършат нищо. Кметът на Свищов Генчо Генчев е уведомен, а подозренията са, че измамниците взимат данните от публичния портал за отворени данни. Той посочи, че в момента ресурсите на програмата за саниране са изчерпани и не се подписват нови договори, нито се събират такси или пари.

В Свищов по националната програма са санирани 12 жилищни сгради. Други 60 са кандидатствали, но заради замразяването на програмата остават чакащи. Именно те са прицел в новата схема на телефонните измамници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    2 5 Отговор
    Браво,добре измислено от измамниците.