12 Октомври, 2017 17:11 4 013 3

Арестуваха 18-годишния Петър за жестоко убийство в Руенско

  • вресово-
  • руен-
  • убийство

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас съдът задържа под стража 18-годишния Петър Л. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 08 октомври 2017 г., в с. Вресово, oбщ. Руен, на поляна, намираща се в ромската махала, в близост до пътя за с. Череша, чрез нанасяне на удари в областта на главата с дървен кол, убил 49-годишен мъж. Престъплението е извършено с особена жестокост.

За това престъпление законът е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Той мотивира тезата си с изключително тежкото наказание, предвидено в закона за това престъпление, което би могло да предпостави опит за укриване от правосъдие от страна на обвиняемия, ако му бъде определена друга мярка за неотклонение освен „задържане под стража“.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Петър Л. Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кольо

    3 1 Отговор
    Направо го накажете със смърт и да не се мъчи повече - най-голямата простотия е затвора - наказанието трябва да е на момента
  • 2 Гост

    4 1 Отговор
    Е защо го е убил? Трябва да има разследване. оня може да е искал да го пори като риба.

    И защо само 15-20години
    той ще излезе на 33-38 завършен престъпник от затвора. за какво ни е ?
  • 3 Патриот

    3 1 Отговор
    Странно. За убийството във Владиславово и то с особенна жестокост дават 5 години. При добро поведение и по-малко. За убийство на тъмнозлен 15-20 години. Всеки съдия дане работи със свое собствено издание на НПК?
    Нали уж при демокрацията всички сме равни?

    Справка тук в сайта.