15 Октомври, 2017 10:47, обновена 15 Октомври, 2017 13:04 11 034 10

ГДБОП задържа сина на шефа на русенския КАТ

  • русе-
  • кат-
  • гдбоп

Акцията беше по разследване за организирана престъпна група за рекет и наркотици в обекти на брат на депутат от БСП

ГДБОП задържа сина на шефа на русенския КАТ - 1
Снимка: БТА

Синът на шефа на русенския КАТ Михаил Манов – Мануел, е сред задържаните при вчерашната акция на ГДБОП и спец прокуратурата срещу обекти на брата на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия, в Русе, научи bTV от свои източници.

Вчера за 24 часа бяха задържани общо десетима души, вкл. Илия Стоилов по разследване за организирана престъпна група за рекет и наркотици.

При акцията бяха открити наркотични вещества.

На 8 лица от Русе са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа. 7 от тях са обвинени за участие и организиране на организирана престъпна група, която се е занимавала, от началото на 2015-та година до вчерашното им задържане, с рекет. Това каза прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор, във връзка с проведената вчера специализирана полицейска операция на територията на град Русе. „Осмото задържано лице е жена, на която е повдиганото обвинение, заедно с 4 от участниците в групата, за отвличане и последващо изнудване.

Отвличането е извършено на 30 март 2015 г., а отвлечения е служител на фирмата на ръководителя на групата, тъй като е бил подозиран за кражба. Впоследствие, като е използвана сила и заплаха, е принуден да поеме имуществено задължение – да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лева“, уточни прокурор Арнаудова.

Тя подчерта, че във вчерашния неден, под ръководството на Специализираната прокуратура са извършени 21 разпознавания на лица. Разпитани са 15 лица, двама от които с тайна самоличност. Извършени са 15 претърсвания в заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и автомобили. Извършени са и 6 лични обиска на лица. „При тези следствени действия са открити: 4 броя метални палки; 3 пистолета, от които боен, 1 газов и един преработен от газов в боен. Открита е и една електрошокова палка, 107 патрона, 2 бр. ножове и артилерийски гръм, което представлява 400 гр. тротил“, обясни прокурор Арнаудова.

По думите ѝ за държането на огнестрелните оръжия и боеприпасите има отделни повдигнати обвинения. „Днес, в 13.00 часа, се очаква Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд задържането под стража и на 8-те лица“, обясни говорителят на главния прокурор и уточни, че ръководител на групата е братът на народния представител, който в престъплението „отвличане“ е действал като подбудител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Мишо

    54 3 Отговор
    що не мога да прочета за фанати бандити ,на които да не помагат полицаи......
    става кат в вица -българския отбор по допинг беше фанат със щанги...
    КОГАТО ПРОЧЕТА
    балгарската мафия беше фаната без да се открият полицаи и политици да и помагат
    ЩЕ ГО ПРИЗНАЯ ЗА НОВИНА

    Коментиран от #2

  • 2 Къртев

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Мишо":

    Ами тия полицаи да не са станали полицаи за 1000 или там не знам, колко лева заплата.
  • 3 Голям прос

    37 3 Отговор
    Я-я, колко интересно! Като разследват нещо се почва първо от политиците и полицаите, не го ли знаят ГДБОП. Тия явно са алчни и не са си платили, затова ги гонят. Сега ще им излезе по-скъпо, че ги изкараха на светло. Друго няма да им струва, само повече пари. Да са си плащали навреме.
  • 4 Бойко Борисов

    41 6 Отговор
    Оставете нашите да крадат на воля , иначе виждате какво става с вашите !!!
  • 5 kУрнелия нинова

    24 17 Отговор
    Ще се оплачем на другаря-генерал решетников в мАсква.
  • 6 Гост

    14 3 Отговор
    Браво на ГДБОП само така се гради авторитет. Дано прокуратрата и съдът да си свършат работата.....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 депутатин

    0 0 Отговор
    Кака крадна баничка с тавата, моля да докладувам на кварталнио.

    Коментиран от #9

  • 9 Уточнете тавата и баничката

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "депутатин":

    Виж тавата с какво име е гравирана - БСП, ГЕРБ, ДПС/ДОСТ, АТАКА, ВМ или друго, за да знаем към кой квартален да те насочим!
  • 10 Някой

    1 0 Отговор
    Проблема в тази държава е,че ГДБОП си свършва работата,а от там нататък започва корупцията!!!