18 Октомври, 2017 09:39 4 629 16

Скинари пребили цигани комарджии във врачанско училище

  • скинари-
  • цигани-
  • побой-
  • комар

Петима скинари, единият от които наркоман, са осъдени за това, че пребили по расистки подбуди група цигани, играещи комар във врачанско училище, съобщи BulNews.bg.

Екшънът се разиграл през нощта на 22 юни 2015 г. в двора на начално училище „Иван Вазов“. Там се били събрали група роми, заедно с етническия българин Ц.К. и играели свара.

Групата била забелязана от 17-годишните Ц.А.А., Т.М.И., М.В.Б. и 19-годишният О.М.К., които минавали покрай школото. Заедно с тях бил и врачанинът А.К.П., който обаче е наркозависим и не е наказателноотговорен за постъпките си. Групата нахлула в училищния двор, като част от тях закрили лицата си с маски, някои носели метални палки, а други се въоръжили с клони.

Скинарите връхлетели върху играещите карти роми с псувни и думите „Цигани ли сте“ и започнали зверски да ги налагат. В мелето те дори не забелязали, че българинът, който играел с тях, е техен авер. Чак след като го цапардосали здравата, те го разпознали и прекратили боя.

Групата младежи награбили оставените от картоиграчите вещи и парите и отпрашили.

Един от ромите завел дело срещу скинарите и предявил иск за 10 000 лева от всеки един от тях за преживените страдания. Преди няколко месеца районният съд във Враца отхвърлил претенциите му, като одобрил само 150 лева обезщетение.

Хлапаците били осъдени на 6 месеца пробация и да си поделят разноските по делото. Решението на магистратите е оспорено в окръжния съд, но присъдите на скинарите останали непроменени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мангалистан

    73 1 Отговор
    Е това един път българи, ще набият м...ли и веднага, ще ги осъдят, а м...лите си бият и убиват българи ежедневно и присъди никакви !?!? Етническа толерантност му се викана това !!!
  • 2 Здху дъурцъ

    53 2 Отговор
    Браво момчета! Поклон!
  • 3 Дедо Грую

    31 0 Отговор
    Мноо бързо са реагирали изуй гащните ни служби! Ако не беха сигън потърпевшите, така ли щяха да реагират?! За геноцида, който извършват над народа ще дойде Видов ден и тогава ще плащат.
  • 4 Пазарен Либерализатор

    33 0 Отговор
    Леле, как ще бият сиганетата, трябвало е каса бира да им купят, та да върви сварата. Безсрамници, БХК да се самосезира.
  • 5 Ганьо Говнарев Говньо

    20 2 Отговор
    Циганите трябва сега задължително да си потърсят правата на по висока инстанция! Дори ако трябва да стигнат до Страсбург! Не може да се удря циганин! Да удариш циганин може да се катогиризира минимум като кощунство!
  • 6 Иван Господинов

    27 0 Отговор
    Браво само така!
  • 7 гост

    35 0 Отговор
    Браво на скинарите! Да им връчат орден "Стара планина".
    М...ите наказани ли са, че са играли комар в училищния двор. До колкото знам това е забранено.
  • 8 Скин

    32 0 Отговор
    Има още живи скинове,евала
  • 9 арбайт махт фрай

    27 0 Отговор
    Браво на момчетата, има надежда за България!
    Ей, на това се казва хора на действието, не на празните приказки.
    Постепенно ще се създават все повече подобни формирования, за да защитим децата и жените, да защитим и опазим нашата родина от паразитите.
    Предлагам да се открие банкова сметка и да внесем пари на момчетата да могат да си платят разходите по делото и глобата, аз съм готов с 50 лв!
  • 10 Gerasim

    5 15 Отговор
    Не разбирате ли че така наречените ,,скинари” са едни наркоманчета, които са нападнали циганите за да им присвоят парите, които са били в дребни стотинки най вероятно. Смешна работа - каквато държавата, такива и скинарите. Няма вече истински скинари, както са в Русия.
  • 11 filo

    13 1 Отговор
    Расизъм е имало, има и винаги ще има, особено проявен спрямо м...лите. Това е самата истина.
  • 12 Гост

    17 1 Отговор
    Само като прочетох заглавието,мед ми покапа на сърцето.Евала момчета,дано такива заглавия станат ежедневие.

    Коментиран от #13

  • 13 Ганьо Говнарев Говньо

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Не няма! Готов съм доброволно да ида в циганско гето да се заяждам за да ме набият, та още утре пак да има за тебе лоши новини, че цигани са били бял младеж!
  • 14 Истината

    6 0 Отговор
     А.К.П., който обаче е наркозависим и не е наказателноотговорен за постъпките си....много интересна логика...ами да им хакнат една условна 1 месец ..те на циганите за убийство им дават условна а тея са само бити
  • 15 Патриот

    1 1 Отговор
    България е раситска държава - мразят се и се тормозят българите. Няма проблем. Когато обаче расизма е насочен срещу циганите - това вечее проблем. България е за циганите, не за българите.
    Благодарение на ГЕРБ, БСП, Тройна коалиция, и т.н.
  • 16 Джон Ленън

    6 0 Отговор
    е после кажете че не са нещастници братята цигани 10хиляди лева искали ахаха сигурно тока или водата ще си платят от тях брейй колко лоши скинари да бият беззащитните хорица които бият злите баби по селата за 2лева от пенсиите хаха само така момчета няма как да се жалват тия убийци