Last news in Fakti

20 Октомври, 2017 14:36 1 651 1

Мъж отива в затвора за наркотици, майката сключи споразумение

  • наркотици-
  • девня-
  • затвор

27-годишният Иван Т. получи наказание 2 г. лишаване от свобода при общ режим и глоба в размер на 5000 лева за разпространение на марихуана.

С присъдата на Варненския окръжен съд в тежест на девненеца са и разноските по делото. Иван Т. беше подсъдим заедно с майка си по това наказателно дело. По-рано обаче тя сключи споразумение с
Окръжната прокуратура, което съдът одобри, и получи условно наказание.

Иван и майка му Ивелинка живеели на един адрес в Девня. С разпространение на наркотици се занимавали още от 2013 г. На 30 март 2016 г. свидетел по делото решил да си купи доза марихуана от дома на двамата.

27-годишният Иван отсъствал от дома си. Наркозависимият поискал да закупи доза марихуана от майката, която му продала топче тревиста маса за 5 лева.

След покупката свидетелят бил спрян за проверка от полицейски служители.

Мъжът разкрил пред проверяващите, че е закупил наркотика от дома на Ивелинка и Иван. Предприети били следствени действия в дома на майката и сина, откъдето били иззети електронна везна и наркотици. Така срещу него и майка му било образувано досъдебното производство за държане с цел
разпространение на наркотични вещества без надлежно разрешение и в съучастие.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    хвала на такиви майки