24 Октомври, 2017 14:13 1 397 2

5 г. затвор за дядо, убил жена си заради стари връзки

  • дядо-
  • убийство-
  • сливен

Окръжният съд в Сливен осъди на 5 г. затвор 73-годишен мъж, който убил с цепеница парализираната си съпруга, която му признала за стари изневери.

Магистратите признаха за виновен пенсионера Христо В. за убийство на лице, което се намира в безпомощно състояние. Той трябва да изтърпи наказанието си при общ режим.

Жестокото убийство бе извършено на 5 декември м.г. в котелското село Градец. От 10 години Христо В. се грижел за съпругата си, която получила тежък инсулт, била парализирана и можела да движи само лявата си ръка, с която се хранела.

Около 1 часа във фаталната нощ съпрузите се събудили и започнали да разговарят. В процеса на разговор жената започнала да споделя на Христо за бившите си връзки с други мъже преди брака им. Тя признала, че преди да се оженят, е живяла на семейни начала с трима мъже, през различни периоди от време и едва след като била изгонена от тях се е омъжила за него.

Това вбесило Христо, който грабнал дърво от подготвените за горене в печката и нанесъл множество удари по главата на съпругата си. Виждайки потеклата кръв, подсъдимият се уплашил и извикал бърза помощ.

Въпреки намесата на лекарите, пострадалата починала ден по-късно в болница.

Присъдата на сливенските магистрати подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dreamman

    0 0 Отговор
    Аз ще бъда следващият , убил жена си за стари изневери
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Просто е решила да сложи край на живота си!