24 Октомври, 2017 14:27 1 630 2

Откриха половин килограм живак в дамска чанта

  • живак-
  • дамска чанта-
  • митници

Половин килограм живак задържаха на 21 октомври 2017 г. митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. Токсичното вещество е открито в дамска чанта на 44-годишна жена, пътуваща в лек автомобил с българска регистрация от Турция за България.

Шофьорът и петимата пътници заявили пред българските митнически служители, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката в дамската чанта на една от пътничките е открита картонена капсула, съдържаща стъклено шише с непрозрачна сребриста течност, отговаряща по външен вид на живак.

Откритото шише е с етикет с надпис Mercury /Civa % 99.99, с тегло 0.500 грама. На веществото ще бъде извършена лабораторна експертиза. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На жената е повдигнато обвинение.

Според експерти живакът се използва при изработката на бижута от благородни метали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ФДГ

    4 0 Отговор
    Факти, в заглавието сте написали половин кило, в текста - 0,500 грама, сиреч половин грам...