28 Октомври, 2017 16:05 4 432 19

18-годишен боксьор преби медицинска сестра в "Пирогов"

  • боксьор-
  • 18-годишен-
  • марихуана-
  • пирогов-
  • нападение-
  • медицинска сестра

Два случая на агресия за една нощ в спешния столичен институт

18-годишен боксьор преби медицинска сестра в "Пирогов" - 1
Снимка: Архив

Снощи и през нощта в „Пирогов” са се случили 2 инцидента, при които пациенти са проявили агресия спрямо дежурните екипи.

При първия 18-годишен мъж, настанен в токсикологията на „Пирогов”, заради употреба на марихуана е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра. В резултат в момента тя лежи в лицево-челюстното отделение към Клиниката по неврохиругия с тежка лицева травма и комоцио (мозъчно сътресение).
Пациентът е приет за лечение по-рано в петък, след като екип на Спешна помощ го докарал в „Пирогов” заради употреба на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двата да остане като придружител с него, защото според тях го дразнят с присъствието си. Казали, че той се занимава със спорт – бокс.

Същата вечер, няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да ѝ нанася тежки удари (крошета). След като я пребива и я оставя да лежи на земята в безсъзнание на земята, той се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на пациентска стая. Там се лекува пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция. 18-годишният млад мъж я заставя да му отключи врата и след като тя му казва, че няма ключ той започва да я души. Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката облечен по тениска и боксерки. Дежурната лекарка и дежурната санитарка са със сериозна уплаха.

По-късно същата нощ, полиция докарала 3 пияни мъже в спешното на болницата след пиянска свада в столично заведение. По време на нея единия е ударен и се налага да получи медицинска помощ. В коридора на спешното, един от тях нанася удар по вратата на кабинет. За щастие при този инцидент няма физически пострадал служител на „Пирогов”. Дежурният лекар се е разминал само с уплаха. Що се отнася до пациента, чийто приятел извършва вандалския акт, той е настанен в лицево-челюстното отделение към неврохирургията на „Пирогов”.

Ръководството на болницата е уведомено за случая. Изпълнителният директор проф. Асен Балтов вече посети пострадалата медиицнска сестра и огледа нанесените материални щети. Нареди да се предприемат допълнителни мерки за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОДОР СТОЯНОВ

    31 1 Отговор
    КЪВ БОКСЬОР, ЖИВО ДРОГАРЧЕ...ГОЛЯМ БАБАИТ, ЖЕНА ДА БИЕ...МОРЕ ДА ТЕ ПОБАРАМ С ТЕЯ ГОЛЕМИ ШАМАРИ, НА ЗЕМЯТА НЯМА ДА СТЪПНЕШ ДЕСЕТ МИНУТИ!КОФТИТО Е, ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ СА АБДЕКИРАЛИ ОТ ДЕЦАТА СИ...И ВСЕ ПАК САМО ДА НАПОМНЯ, ЧЕ НА 18г. АЗ БЯХ ВОЙНИК В КАЗАРМА, ДАВАХ КЛЕТВА, ПОЛУЧИХ АКМ-47, СЛУЖИХ ВЪВ ВЪТРЕШНИ ВОЙСКИ-ВВ, СЕГА ЖАНДАРМЕРИЯ, ОТБИХ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА 2г. И МАЛКО, В ГРАД ДЖЕБЕЛ И ТО ПО ОНОВА ВРЕМЕ-ГОЛЯМАТА ЕКСКУРЗИЯ...
  • 2 фонзи

    26 1 Отговор
    18 годишен напушен диШльо

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Vasik Atanasova

    26 3 Отговор
    да биеш жени не е героизъм
    който не може с мъже го прави с жени
  • 5 112

    25 2 Отговор
    Надявам се полицаите като го приберат да му хвърлят един як бой с палките.
  • 6 Jak Sparo

    19 1 Отговор
    Липса на воля за създаване на съдебна реформа,затова мухльовци ,цигани ,ало измамници и политици са завладяни от чувство за безнаказаност и от това страда обществото.
  • 7 Пенчо

    19 1 Отговор
    А може ли да има по двама дежурни ченгела с тейзъри? Бил се разбеснял,я му пусни малко ток - няколко пъти. Да му мине желанието за глупости.
  • 8 Истината винаги боли

    16 1 Отговор
    Нямаме съдебна система.В нормална държава маймунека няма да излезе от затвора много години наред.Спасението е едно,вземайте си куфарите и беж,щом до сега не се оправи тази държава,сега вече и да иска не може.Цялата държава е вече пълна с цигани...
    .
  • 9 Коко

    18 1 Отговор
    И защо не го е застреляла охраната на Пирогов?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не така брат

    8 1 Отговор
    Сега да отиде на първенството в софиския,да види как ще се боксира задника му след няколко диазепама в кафенцето...и така поне 5 години ще е булката боксьор.Да провери що е то бокс и има ли той почва в софийския централен затвор.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БАЙ МИЛЕ

    3 1 Отговор
    ЕЙ....КАК НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДИН МЪЖ ДА ГО ОШАМАРИ ТОВА КО*****ЦЕ.....ЩО НЕ СКОЧИ НА НЯКОЙ БАБАИТ,ПА ДА ГО ВИДИМ КЪМ БОКСЬОР Е....
    ЕДИН ЗДРАВ ЛОБУТ В ПОЛИЦЕЙСКОТО ЩЕ МУ СЕ ОТРАЗИ ДОБРЕ....И ДРОГАТА ЩЕ МУ СЕ ИЗПАРИ НА МИНУТАТА.....ПЕ*****ЧЕ МРЪСНО...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 кучето шаро

    6 1 Отговор
    С амфети се е насмъркал , не с марихуана .
  • 16 гост

    5 1 Отговор
    Злоупотреба с марихуана ,по-голяма тъпня не бях чел,явно добичето се надрусало с кока или амфети

    Коментиран от #17

  • 17 Public Owner

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Не сте наясно и/или нямате опита. Аз съм на 28г. и от тийнеджърските години досега видях достатъчно от тревата, та съм убеден, че под въздействие на нея този 18г. е направил тези неща. На много хора марихуаната им причинява халюцинации и изобщо даже не помнят какво са правили. Имам лични случаи които съм видял с очите си, така че никой не може да ме убеди в противното. Като бяхме 8 клас, един съученик се напуши и самоуби - скочи от 21 етаж в ж.к. Св. Троица. Година-две по-късно от силна трева, дали "друсана" или не все тая - трева е, та от нея най-добрия ми приятел по-това време го гониха динозаври, а аз повръщах, беше ми лошо. Един друг се напиши и подкара автомобил и без да е делтонист-бъркаше светлините и минаваше на червено, мислеше че свети зелено.. и т.н.
  • 18 Бат Мишо

    0 1 Отговор
    някой пита ли са що нема нито 1 нападение над лекари в русе спешното ,където хората не те оставят да умреш изнудвайки те и спазват хипократовата клетва
    или тес кратуни ги носите за украшение
    ако някой си мисли че не моем да пием или да бием да заповяда от сф на сказка.....
    пък в пирогов на вечер по 2 боя и се пияниииии наркоманиииии
    и се лекарите свети води ненапити
  • 19 Киро

    0 0 Отговор
    България за съжаление се превръща, повече и повече на територия обхваната от най ниски страсти, малоумщина ,неграмотност, мизерия и беспътица.