Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 17:03 5 367 5

Разбиха наркобанда в София, петима са арестувани

  • наркобанда-
  • наркотици-
  • софия

Лидерът й – Н.Д. е осигурявал наркотичните вещества на едро

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на различни видове наркотици в София.

Участниците са задържани на 25 октомври т.г. на територията на ж.к. Обеля и Люлин. Операцията е проведена от служители на ГДБОП под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщават от пресслужбата на МВР. Според първоначалните данни групата е действала от началото на тази година.

Лидерът й – Н.Д. е осигурявал наркотичните вещества на едро, а участниците – пласирали дрогата и се отчитали пред него, като всеки от тях изпълнявал и конкретни задачи в групата. При претърсване в дома и автомобила на Н.Д. са намерени и иззети 500 г амфетамини, 360 г марихуана и 6 г кокаин, процесуални действия са извършени на общо 17 адреса и автомобили на участниците, събрани са множество доказателства, в т.ч. свидетелски показания, дадени пред съдия.

По искане на Специализирана прокуратура, на 28 октомври 2017 г. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на ръководителя на групата и на един от участниците – Ц.Д. С прокурорски постановления на останалите трима участници в групата са наложени парични гаранции между 500 и 2000 лева.

По-леките им мерки за неотклонение са наложени от обвинението заради съдействие на разследването и пълни самопризнания за извършваните престъпни деяния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    18 0 Отговор
    Съда вече ги е пуснал.
  • 2 гост

    18 0 Отговор
    Ще получат много "строгата" присъда:условно!
  • 3 ДоКога

    15 0 Отговор
    "Лидерът й – Н.Д. е осигурявал наркотичните вещества на едро"- от къде го е "осигурявал", няма ли най-сетне да тръгнете нагоре по пирамидата и да стигнете до първопричината на проблема? До кога ще отчитаме дейност с показни акции на кокошкора? До КОГА?
  • 4 Темидец

    13 1 Отговор
    Ама оправдавайте ги ако са си признали,е.а ти правораздаването,да ви п.кая на с.дебната система и на законите.
  • 5 Гост

    4 0 Отговор
    Слаба държава