31 Октомври, 2017 10:14 1 004 3

Осъдиха четирима, отвлекли и ограбили сириец

  • съд-
  • сириец-
  • отвличане

Подсъдимите се признаха за виновни и приеха споразумението, което доброволно са подписали

Варненският окръжен съд одобри споразумение с четирима подсъдими за отвличане на сирийски гражданин, съобщиха от съда. Обвиняемите са откраднали пари и вещи от отвлечения.

За деянието извършителите получиха една ефективна и три условни присъди. Затвор за 4 години при първоначален срок режим получи иракчанинът Ромъл М., който е осъждан и преди.

Тримата подсъдими Румяна М., Димитър М. и Йордан Б. се съгласиха с наказанието 3 години "лишаване от свобода", чието изтърпяване се отлага с определяне на изпитателен срок от 5 години. Те са и с пробационна мярка "задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 3 години в рамките на изпитателния срок, с периодичност два пъти седмично, гласи съобщението на съда.

Четирима подсъдими се признаха за виновни в това, че на 21 януари 2014 г. са отвлекли сирийския гражданин Аля Д. Четиримата са откраднали негови пари и мобилни телефони на обща стойност 12 976 лв.

През януари 2014 г. сирийския гражданин Аля Д., напуснал страната си няколко месеца по-рано, бил настанен в бежански лагер в село Пъстрогор. По съвет на брат си, който се намирал в Германия, сириецът се свързал с иракчанина Ромъл М., който по това време живеел в село Синдел. Иракчанинът се занимавал с трафик на бежанци от България до Германия. Услугата струвала 6 000 евро.

Това била причината на 21-и януари, в района на Централна поща във Варна, Аля да се види с Ромъл М. и Румяна М.- също от Синдел. Сириецът изтеглил и им предоставил исканата сума.

Двамата, виждайки че сириецът разполагал с парите, се обадили на брата на Румяна - Димитър М. и на Йордан Б. от Вълчи дол и поискали от тях да го отведат на безлюдно място и да му отнемат сумата.

На уговорено място, Аля Д. се притеснил, тъй като в един момент около него се събрали доста хора, които му се сторили подозрителни. По тази причина, той поискал да се върне в София. Иракчанинът Ромъл М. му предложил да го закарат до хотел, но след като сириецът отказал, Димитър М. го вкарал със сила в автомобила и заедно с Йордан Б. потеглили към курорта Албена.

На отбивка в близост до Кранево те свалили Аля от колата, взели му парите и счупили двата му мобилни телефона. Малко по-късно случайно преминаващ мъж намерил сириеца и се обадил в полицията.

Подсъдимите се признаха за виновни и приеха споразумението, което доброволно са подписали. Те се отказват от съдебното разглеждане на делото по общия ред. За да бъде постигнато споразумението, те са възстановили присъдена равностойност на липсващите пари и предмети на престъплението - сумата от 12 976 лв.

Подписаното споразумение влиза в сила веднага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    7 0 Отговор
    "одобри споразумение с четирима подсъдими" // "получиха една ефективна и три условни присъди" "Затвор получи...Ромъл М., който е осъждан и преди" ----------- Превеждам статията.....отново липса на каквито и да е адекватни наказания дори и за рецидивисти с чуждо гражданство в нашия кенеф.
  • 2 Темидец

    1 0 Отговор
    Абе тази гадна съдебна система ще постанови ли една нормална присъда без споразумение с бандитите или по-добре да си направят едно ОПГ и да знаем,че са си заедно ?
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    Едно е хубавото , че са върнали откраднатото, но наказанието не е правилно. С това споразумение ръцете им са развързани, за друго деяние, за което може и да не ги хванат.