31 Октомври, 2017 11:48 1 346 0

Съдят клошар, пребил до смърт мъж, защото не му донесъл храна

  • клошар-
  • убит-
  • дърводобив

От съдебно-медицинската експертиза е видно, че по тялото на пострадалия имало фрактури

Окръжна прокуратура – Перник предаде на съд Хр. Кочев (на 26 години), обвинен в извършено от него умишлено убийство.

Обвиняемият Кочев нямал близки и преживявал като клошар. Свидетелят Р. Филипов се занимавал с дърводобив. Той съжалил обвиняемия и го включил към бригадата дървосекачи. Задължението му било да се грижи предимно за конете, които се използвали при прекарването на трупите. Работел без трудов договор, тъй като нямал лична карта и бил напълно неграмотен. Мъжете от бригадата живеели в къща под наем в гр. Радомир.

В края на м. декември 2016 г., поради влошени метеорологични условия, работата била преустановена. В къщата останали само обвиняемият Кочев и Ф. Балкански, които нямало къде да отидат. Всеки ден при тях идвало момче, което им оставяло по 10 лева за храна.

Пазарувал предимно Балкански, тъй като Кочев трудно се справял с този ангажимент. Между двамата често възниквали конфликти по повод покупките, а на 13.01.2017 г. обвиняемият му нанесъл побой.

Седмица по-късно след този инцидент, на 20.01.2017 г., Балкански отново отишъл да купува храна, като се забавил повече от обичайното – върнал се около 1 ч. през нощта, като носел две пластмасови бутилки вино и един кроасан. Това ядосало Кочев, след което последвало сбиване между двамата. След кратко прекъсване и подхвърлени от страна на Балкански обидни реплики, Кочев отново се разсърдил. Обвиняемият взел едно дърво и започнал да удря Балкански по цялото тяло, докато не му потекла кръв от главата и лицето. След това оставил го да лежи на леглото и излязъл навън, за да вземе вода, с която напръскал лицето на пострадалия и измил кръвта. Завил го с одеяло и го оставил да спи.

На сутринта, след като се събудил, Кочев установил, че Балкански починал. Той веднага напуснал къщата и отишъл до склада, където от телефона на свой познат се обадил на Филипов и съобщил за инцидента. Двамата отишли в полицията, където обвиняемият първоначално укрил факта, че той причинил смъртта на Балкански, но по-късно направил самопризнания.

От изготвената съдебно-медицинска експертиза е видно, че по тялото на пострадалия имало фрактури, травми и кръвонасядания, в това число черепно-мозъчна травма, кръвоизлив на главния мозък, отоци, счупване на носовите кости и ребра, разкъсно-контузни рани по устните и цялото лице, шийна травма с данни за притискане, контузия на ляв бял дроб.

Предстои насрочване на делото от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА