Last news in Fakti

2 Ноември, 2017 17:13 6 072 6

Двойният убиец Петко иска вкъщи, за да гледа детето

  • горни дъбник-
  • двойно убийство-
  • петко черкезов

Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста 36-годишния Петко Черкезов, който уби бившата си приятелка Наталия Гърнева и баща й Стефко в Горни Дъбник.

Труповете на 72-годишния Стефко и 35-годишната му дъщеря Наталия бяха открити във вторник сутринта в къщата им в плевенското село. Бащата бил мъртъв с прерязано гърло, а дъщеря му все още дишала, въпреки множеството прободни и порезни рани по цялото тяло.

Веднага на адреса са изпратени екипи на Бърза помощ и полицията, но на път за болницата Наталия починала. Няколко часа по-късно край Казанлък криминалистите задържаха бившия рейнджър Петко Черкезов, с който младата жена живяла на семейни начала за известно време. Двамата имат малка дъщеричка.

Прокуратурата повдигна обвинения срещу Черкезов за умишлено убийство на повече от едно лице и поиска от магистратите да го оставят за постоянно в ареста. За престъплението законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор, или доживотен затвор без замяна.

Самият Петко Черкезов поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да може да се грижи за 4-годишното си дете, съобщи ловешката медия "Зетра". Мъжът обясни пред съда, че той е отглеждал момиченцето и преди фаталния вторник. Според адвоката му Пламен Енчев родителите имали нотариално подписано споразумение за това, а за правата над детето има текущо дело в Районния съд в Плевен. При влизане в съдебна зала обвиняемият отказа да говори с журналисти.

Окръжните съдии в Плевен приеха доводите на държавното обвинение и наложиха най-тежката мярка за неотклонение с оглед тежестта на извършеното престъпление – начин на извършване, изключителна обществена опасност, както на деянието, така и на дееца. Освен това съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Решението на Окръжния съд в Плевен подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново. Под ръководството на прокуратурата, действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    11 0 Отговор
    Изрод
  • 2 KoKi4a

    10 2 Отговор
    Да го бесят!!!
  • 3 Бат Мишо

    9 0 Отговор
    ще го храним докато е жив заради ЕВРОГЕЙ съюза забранил смъртното наказание
  • 4 ЛОЩ

    9 1 Отговор
    Ще го осъдят на 10 години, понеже му е първо престъпление и има дете ........хахахахаха после ще обжалва ще намалят на 8 години, ако си признае със споразумение може 5 примерно. За добро поведение намалят на 3 и с амнистия от президента след 2 години да го пускат. Така работи НАКАЗАТЕЛНАТА система в БГ. Справка за който не вярва, маминия сладкиш дето уби 3ма човека пиян без книжка с превишена скорост на пешеходна го осъдиха на 4 години (за тройно убииство) и ще излежи максимум 2. И даже в медиите не казаха как може. Ама народа прост нека го избиват. Да изчезне боклука наричащ себе си Българска "нация" по-бързо.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЛОЩ":

    Бъркаш за споразумението. за такова престъпление неможе да се прави споразумение с прокуратурата,вероятно ще иска съкратена продцедура и така ще му приспаднат част от присъдата,после с работа в затвора ще избие някоя година и до 6-7 години е навън,
  • 6 qqqqq

    2 0 Отговор
    Едва ли ще лежи в затвора. От 6 мес - 1 год. в лудница и ще излезе. Той попада в друга графа, участвал е в мисия с висок риск, може да е отключил посттравматичен стрес.