Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 10:31 1 831 8

Предаваме бащата на 5 деца – Ангел, на Белгия, грозят го до 20 години затвор

  • ангел-
  • деца-
  • съд-
  • белгия

Окръжен съд – Бургас реши да бъде изпълнена Европейска заповед за арест, издадена на 24.10.2017 г. на Първоинстанционен съд - отдел Гент, Кралство Белгия, с която се иска предаване на българския гражданин Ангел И. на белгийските съдебни власти.

Целта е провеждане на наказателно преследване срещу него по обвинение в извършване на две престъпления, осъществени в Гент и другаде на територията на Кралство Белгия, квалифицирани като „организирана престъпна група“ и „трафик на хора", съобщи burgasinfo.

В Европейската заповед за арест изрично е посочено предвиденото в Наказателния кодекс на Белгия наказание за престъпленията, за които се издирва българския гражданин – „Лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 години.

Според съда, издадената Европейска заповед за арест е в съответствие с изискуемите по чл. 37 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, форма и съдържание. Според описанието в Европейската заповед за арест, има сериозни съмнения, че заподозряното лице Ангел И. е част от организирана престъпна група, създадена с цел да трафикира хора за Великобритания, дейност, която е била осъществена и с обстоятелството, че деянието е станало навик и с използване на състоянието на зависимост на въпросните емигранти – от които е имало и малолетни лица.

Съдът намери, че следва да бъде уважено искането на съдебните власти на Кралство Белгия и българският гражданин Ангел И. да бъде предаден за провеждане на наказателно преследване в тази държава. Налице са всички изисквания на българския закон и на Рамково решение на Съвета от 13.06.2002 г. за предаване на исканото лице.

Решението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас, в 5-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дарина

    20 0 Отговор
    в гент има около 15 000 българи които са невиждано бедствие за града в цялата му история

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 Откачен Борсук

    22 0 Отговор
    Пращайте го тоя м....л. Ако ще и на 30 чаавета да е баща. Там поне ще си го осъдят както си трябва.
  • 3 Пенчо

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "дарина":

    Нормални работещи Българи,или от тъмно зелените дето точат социални? Уточнявай тия неща.
  • 4 АОЕ

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "дарина":

    Публикувано във факти.бг: в гент има около 15 000 българи - българи или цигани ?!? май там са българи , а тук цигани ?!? кога как им отърва !
  • 5 lava

    4 0 Отговор
    Да трафикира хора :))))))
  • 6 Фалшиви новини

    10 0 Отговор
    заедно с деца и цялата махала ,не ни трябват тук тези "работливи" хора..5 деца има ,този и кокошка не може да нахрани , а за деца да не говорим-от нашата пара в циганска уста и започва едно безконтролно размножаване...на цигани само въздух трябва и българи ,които ги хранят...
  • 7 нощ

    12 0 Отговор
    само за цигани и алахакбаровци говорим, ден и нощ, няма добри новини когато чуеш циганин или мусюлманин ,или за кражби или за убийства ,това са темите ...факти без край...
  • 8 Свободен

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "дарина":

    Това не са българи, а цигани от България.