6 Ноември, 2017 08:23 1 546 6

Ало измамници звънели на говорителя на главния прокурор

  • ало измамници-
  • измама-
  • телефон-
  • прокурор

Близо 5 милиона лева пък са дадени на телефонните измамници от началото на годината

Ало измамници звънели на говорителя на главния прокурор - 1

Ало измамници звънели на говорителя на прокуратурата, за да се опитат да измъкнат пари. Това се случило на два пъти миналата година, а набраният от хитреците номер бил служебният телефон в прокуратурата. Това разказа в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова.

При първия случай измамник се представил за племенницата на Арнаудова. Съобщено ѝ било, че момичето е извършило ПТП. Тя обаче е ученичка, заради което Арнаудова се усетила, че има нещо гнило в ситуацията.

Вторият случай бил свързан с болен, който има нужда от тежка операция и от импланти. „Те бързо се ориентират дали човекът ще поддаде на тяхната манипулация и дали ще могат да измъкнат някой лев“, коментира Арнаудова. По думите ѝ е много трудно да се установи в кой момент и откъде е постъпило телефонно обаждане.

„Имаме нуждата и от съдействието на обществото и на операторите, за да се предпазват хората“, заяви тя. Нова схема на измамниците е да ползват името на премиера Бойко Борисов и прокуратурата.

„Истината е, че никой не е застрахован да попадне под техните удари“, коментира Арнаудова. Само за миналата седмица 17 лица са измамени, като са измъкнати над 85 000 лева.

5 милиона лева пък са дадени на телефонните измамници от началото на годината. В тази връзка ръководството на прокуратурата организира кампания.

„Прокуратурата не иска пари по телефона, трябва да знаят това хората. Схемите са различни, но трябва да се работи с оглед превенция“, допълни Арнаудова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    10 0 Отговор
    Колко години стана тоз тормоз. Егати и Държавата и Прокуратурата и СЪДА.
  • 2 Темидец

    4 0 Отговор
    Ало измамниците са ги почнали другите измамници.Хахахах
  • 3 Гост

    7 0 Отговор
    А истината е че България се превърна в рай за измамниците. Дори живота на българите е вече една тотална измама. Как в нормалните държави институциите успяват да си сглобят процесите така, че да не се оплакват през медиите колко трудно било да се залови измамник, колко трудно било да се докаже фалшив документ, колко трудно било да се докажело картел. Направо ми се повдига от тази държава и поголомния разпад, който въвлича и нормалните хора след себе си. И един въпрос, нали държавата беше по-силна от престъпниците и тези дето отвличат за откупи? Ама нещо май поутихнаха гръмките изказвания на този фронт. Като гледам с едни прости мошеници не могат да се справят гарги тръгнали да ловят. Иначе сте първи да слухтите по форуми, телефони и фейсбук, а един мошеник не можете да осъдите.
  • 4 като гост

    5 0 Отговор
    Щом държавата не иска да съди тия измамници ,дано Господ да ги осъди , заедно с тези който си затварят очите .
  • 5 Стрелец

    5 0 Отговор
    Трябва да посегнат и на хората от властта, за да "си мръдне пръстта" тази власт и да си помисли, че трябва да направи необходимото: „Имаме нуждата и от съдействието на обществото и на операторите, за да се предпазват хората“, заяви тя.
  • 6 Охо Бохо

    7 0 Отговор
    Изглежда, че в България няма човек, на когото не са се обаждали измамници. На мен - също. Слава богу успявах да се измъкна и да не се подведа (за сега), но чувството е много неприятно.
    Има ли вкарани в затвора? Кажете ми, за да отида там и да ги набия!