Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 18:02 2 281 7

Затвор и глоба за „Ето ви тези пари да се почерпите“

  • полиция-
  • уп-
  • затвор-
  • вършец
Затвор и глоба за „Ето ви тези пари да се почерпите“ - 1

Шест месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на петстотин лева е наказанието на Русин Д. от Вършец, направил опит да даде подкуп на полицейски служители.

В края на септември 2017 г. подсъдимият е бил предаден на съд по обвинение на Окръжна прокуратура – Враца за извършеното от него престъпление.

Вечерта на 22 юли 2017 г. подсъдимият Д. пътувал от с. Краводер за с. Пудрия, като управлявал лек автомобил „Фолксваген Венто“, в който имало други две лица. Около 23 ч. колата била спряна за проверка от полицейски служители. Те го поканили да отиде до патрулния автомобил заедно с документите. Шофьорът на леката кола не представил свидетелство за управление на МПС, като потвърдил, че не притежава такъв документ и че бил осъждан за това.

В този момент подсъдимият Д. бръкнал в джоба си и хвърлил на предната дясна седалка на патрулния автомобил сгънати банкноти с думите: „Ето ви тези пари да се почерпите“.

След тези действия на проверявания шофьор, полицаите веднага го задържали като му поставили белезници. Уведомили и дежурната оперативна част в РУ на МВР-Враца за констатираното от тях нарушение на Закона за движение по пътищата от страна на Русин Д. и за дадените от него пари. Местопроизшествието било запазено до пристигането на разследващия орган.

При извършения оглед в служебния автомобил, на седалката били намерени и иззети като веществени доказателства две банкноти - с номинал от 20 лв. и 5 лв.

Русин Д. е безработен, многократно осъждан за престъпления против собствеността и транспорта.

Първоинстанционната присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    24 2 Отговор
    А кога ще има глоба и затвор за:
    -Какво ще почерпиш?

    Коментиран от #5

  • 2 Мутреса

    10 7 Отговор
    Мишка... с 25 лева ще подкупва двама полицай... Смешник! Мене като ме спрат с Мерцедеса вадя 50 лева като са двама. Кето е един му искам ресто да ми върна от тия 50 лева- по едно 20 лева че да имам дребни за фризьор. Те не че ме спират и толкова много нали черен джиб с еднакви цифри в номера се ползва с предимство

    Коментиран от #3

  • 3 чоко

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мутреса":

    Ха ха а мутресата като направиш една вувузела и те пускат и без пари .
  • 4 Гост

    10 1 Отговор
    Ако беше ги блъснал , щеше да му се размине условно....
  • 5 Кьопек

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "BRABUS":

    А кога ще има глоба и затвор за "пиша тъпи коментари".
  • 6 Шопа

    6 1 Отговор
    Когато не се спазват законите, защо не се спазват?.
    Когато се правят опити да се спазват пак зле...
  • 7 Антисемид

    5 1 Отговор
    Русин,какво "Българско" име,безработен,многократно осъждан за престъпления против собствеността и траспорта!Този казус е за БХК и е пределно ясен.Става дума за явно погазване на човешките му праваи незачитане на Соросоидните и хелзиски конвенции и измишльотини.Ало БХК изпратете на орката адвокати,защо се бавите?