Last news in Fakti

11 Ноември, 2017 11:18 960 1

Бургазлията се отърва с лека присъда

  • затвор-
  • баща-
  • похитител-
  • дете

Заложническата драма се разигра в бургаския квартал "Славейков" на 21 юни т.г.

36-годишният бургазлия Мартин Жеков, който държа 3-годишното си дете и майка си за заложници над 20 ч., бе осъден само на пробация и безвъзмезден труд.

Заложническата драма се разигра в бургаския квартал "Славейков" на 21 юни т.г.

Мартин Жеков се скарал с майката на детето си, която успяла да излезе от жилището му с помощта на полиция. В апартамента обаче останали 3-годишното момченце и 75-годишната майка на бургазлията, след като Жеков заплашил униформените, че ще намушка с кухненски нож сина си, ако се опитат да го изведат от жилището. Бащата опрял ножа във вратлето на детето, след което затръшнал вратата, заключил я и натрупал мебели и други предмети, съобщава Дир.бг.

Последвали над 20-часови преговори с Мартин Жеков, но 36-годишният мъж постоянно заплашвал полицаите и крещял: „Имам огнестрелно оръжие и ще го използвам срещу първия, който влезе в дома ми“, както и „Ще заколя и него (3-годишният му син - бел.ред), и себе си!“.

Накрая спецчасти щурмуваха апартамента и освободиха възрастната жена и внука й, а бащата-похитител бе арестуван.

Бургаският районен съд призна Мартин Жеков за виновен и го осъди на пробация заради заплахите срещу трима старши полицаи от „Охранителна полиция“ към Второ РУП, съобщи "Бургас Инфо".

Бургазлията ще трябва да се явява и подписва при пробационен служител 12 месеца, както и ще полага безвъзмезден труд в полза на обществото 200 часа годишно за срок от 1 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    Вместо да го вкарат за 15г. да полежи и да види дали ще опира нов във врата на дете повече, те му дават присъда като за превишена скорост без ПТП. Какво занчи подписак и по 30мин дневно общественно полезен труд. Горко на жената и детето.