Last news in Fakti

12 Ноември, 2017 09:47 1 878 13

Солена глоба за дрифтър

  • петко-
  • дрифтър-
  • глоба

Петко, пилил гуми в двора на Английската, ударил полицай и избягал

Пловдивският съд наказа 19-годишен дрифтър, който избягал от полицията след среднощни изпълнения в Английската гимназия. С БМВ-то си той пилял гуми сред тълпа от дванадесетокластниц. По време на шоуто пристигнала и полиция. В опита си да избяга, той закачил един от униформените, повалил го на земята и му счупил фенера. Последвала гонка до жилището на момчето в село Труд, където е бил арестуван.

Случката се разиграла през месец май, по време на абитуриентските балове.

Няколко месеца по-късно Петко се изправи пред Пловдивския районен съд. Той бе осъден да заплати глоба от 1000 лева за своята дръзка проява. Петко ще се наложи да забрави шофирането известно време, тъй като книжката му е отнета за пет месеца.

За престъплението извършено от него се предвижда наказание лишаване от свобода до три години, но от прокуратурата поискаха освобождаване на младежа от наказателна отговорност, поради факта, че е неосъждан, млад и няма други подобни провинения.

Според съда, именно административното наказание „глоба” в минимален размер се явява справедливо и съответно за конкретния случай.

Както TrafficNews.bg ви разказа още през месец май, изпълнението в стил „Дрифт ин Токио” се разиграл на 12 май. В двора на елитната гимназия се били събрали стотици абитуриенти за така наречените Бели нощи. В средата на тълпата било черното БМВ на Петко, който дрифтирал и пилил гуми на място. Шоуто обаче било прекъснато от екип на полицията. Униформени от Трето РУП се приближили към автомобила и помолили младия шофьор да загаси колата и да излезе.

Петко обаче включил на задна предавка и с форсиране и „въртене на гуми" отпрашил. В този момент един от полицаите се опитал да го спре, но момчето рязко тръгнал с автомобила си към него. Униформеният отскочил встрани, за да не бъде блъснат, но БМВ-то го закачило, повалил го на земята и му счупил фенера. Тълпата ученици също се разбягала встрани.

С мръсна газ Петко успял да избяга, но бил последван от автопатрул. След гонка по улиците, момчето успяло да стигне до дома си в село Труд. Там той е бил арестуван и отведен в районното за 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    16 3 Отговор
    тоя от снимката колко мозък има?
    ма му ходи марката пък пу пу пу
  • 2 Shmeker

    10 5 Отговор
    Тия хлапендери цапат имиджа на марката.
  • 3 Некомплексиран

    7 5 Отговор
    Моля Ви не обвръзвайте марката с простотията,по-добре е да се потърси връзка на държанието на това нищожество с местоживеенето му и местораждането на въпросният млад селяндур.Карам тази марка и всеки път се чувствам принизен след коментарите с тези простаци,а не е така повярвайте ми,нямам и фиш за нарушение,камо ли за превишена скорост!А автомобила ми е 271к.с.

    Коментиран от #5

  • 4 майна драйвъри

    14 1 Отговор
    "но от прокуратурата поискаха освобождаване на младежа от наказателна отговорност, поради факта, че е неосъждан, млад и няма други подобни провинения."

    Ще има, ще има !!!!
  • 5 Тцтцтц

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Некомплексиран":

    хехехехе, имал кола 271 коня, а не превишавал скоростта, .....така е щото знаеш къде са камерите и там чинно намаляваш и може би имаш антирадар, както и в непознати пътища си по предпазлив. Пътувах миналата седмица между две 10-15 хил. градчета и ми присветваха от насрещното, загрях какво има напред и намали, е то и видимост нямаше и ограничение 60, но все пак и помощ от колегите те спасява. Но дори и да не беше този пост, да нямаше подсказка от другите шофьори, имаше завой без видимост, пак щях да си спазя ограничението. ПП. Купи си кола 50-60 коня да ти излиза по-евтино отколкото само да дефилираш с напомпени мускули с цел фукане, като не си любител на високите скорости.

    Коментиран от #8

  • 6 К.К.

    3 3 Отговор
    Малко му е,счупил е и фенерчето,а то сигурно е лично, такива екстри няма за редовите полицаи.Това си е нападение срещу служебно лице, можеше и да пострада някой,но тези зад бюрото са на топло.
  • 7 Мангасарян

    8 0 Отговор
    Типичен селски, безмозъчен олигофрен, който се мисли за велик. За съжаление ще продължава, защото от това наказание глобата няма да си плати, през тези 5 месеца ще продължи да си кара и сигурно няма да си смени изпилените гуми, защото нови струват повече от колата и ще четем поредната статия за разбито БМВ в някоя мантинела или в друга кола.
    Дано поне при следващото провинение да няма жертви и да му дадат 3те години.

    Колко трябва да си тъп, за да те гони полиция и да се прибереш вкъщи ?
  • 8 БМВ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тцтцтц":

    Той не е казал че не превишава скоростта. И аз карам малко по-бързо от нормалното по някои пътища, но не минавам на червено, не засичам хора, използвам си мигачите. Нямам нарушения или глоби.
    Всеки може да натиска педала за газта, има разлика между някой безмозъчен пикльо, който се прави на голямата работа и човек който внимава.
  • 9 Фен на чалгаря

    1 2 Отговор
    Както се е изплезил прилича на слави трифонов .
  • 10 незнайко

    0 2 Отговор
    Това да имаш БМВ, е все едно да си чалга певец в БЪЛГАРИЯ. Нищо лично нямам към марката БМВ !!! Но всички ЦИГАНИ да карат БМВ е вече съмнително !!!
  • 11 Патриот

    2 0 Отговор
    "Ударил полицай и избягал". Това държава ли е?
    Щом го е направил значи може да си позволи да си купи правосъдие. Ще му се размине.
    Странно, че българин за един ритник в Германия го съдиха за опит за убийство. Къде е равенството тук, което ни обещаваше капанът наречен Европа?
  • 12 КУЧЕ

    1 0 Отговор
    само за затвора да прави св..ки и да му сцепят задника на този боклук
  • 13 Ghost

    1 0 Отговор
    Уважавам хората. Уважавам и правото на културните фенове на ВМW да се разграничат от такива момченца, които още смятат, че са част от филма "Бързи и Яростни". Но преди всичко държа на собствената си безопасност и на правото да се прибера жив и здрав вкъщи. Онзи ден, карайки по околовръстен булевард във Варна, от една пресечка на 50 метра пред мен изскочи с бесен дрифт пишлеменце с БМВ. Наложи се почти да спра, защото видимо едвам удържаше мощната кола и докато стигне до мен (едвам) успя да я изправи.
    Да ви кажа честно тая работа с безразсъдните младежи с БМВ-та е същата като мюсюлманите и тероризма (знаете, не всеки мюсюлманин е терорист, но всеки терорист е мюсюлманин), та мисълта ми е ,че не всеки , който кара БМВ е нарушител, но почти всички инциденти с превишена скорост и младежи стават с БМВ-та. Опасна комбинация е това- възрастта на шофьора и тази марка.
    Не зная за вас, но аз не искам да съм заложник на такива "терористчета".