14 Ноември, 2017 16:31 1 489 4

Наивна баба закачи 20 бона на оградата

  • ало измамници-
  • измама

Старец от Видин даде освен парите си, злато и личната си карта

Възрастна жена от Божурище е била измамена по телефона със сумата от 20 000 лева, а старец от Видин дал освен парите си и злато, и личната си карта.

Около 15.00 часа вчера 71-годишна жена съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата споделила, че по обяд на домашния й телефон позвънил непознат мъж, който се представил за служител на МВР, съобщиха от Областната дирекция в София.

Мнимият полицай я убедил, че е необходимо да съдейства за предотвратяването на тежко криминално престъпление, като за целта трябва да предостави всичките си налични спестявания.

Възрастната жена изпълнила дадените й указания и закачила на оградата на имота си плик с огромната сума.

По случая в Районно управление „Полиция” – Сливница е образувано досъдебно производство.

По-подобен начин е измамен и 84-годишен видинчанин. Снощи в 20.00 часа дядото сигнализирал за случилото се в полицията. Два часа по-рано на домашния му телефон позвънил непознат, който се представил за служител на криминална полиция.

Възрастният човек бил убеден, че ще участва в полицейска операция за залавяне на измамници. Затова изхвърлил през терасата на жилището си плик с 1860 лева, златна коронка, чифт златни обеци и дори личната и дебитната си карта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митачи

    14 1 Отговор
    Хвърляйте спестяванията си, прост народе!
  • 2 хайл

    16 2 Отговор
    Оплакват се,че ниски пенсиите,а раздават пари наляво и надясно-и то крупни суми.От къде има бабето 20 бона вкъщи?А дедика чак и златото и картите си дал.Всеки ден дъвчат темата с измамниците и хората продължават да си мятат кинти през прозореца.
    Имал-дал!
  • 3 стига де!

    10 0 Отговор
    Е то бива, бива, ама...Вече и съчувствието ми се изчерпа!
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Колко повече трябва да се тръби и какво да направи повече от това МВР, след като пенсионерите продължават да си изхвърлят парите в торбички? Всяка вечер по телевизията повтарят, че МВР никога не взима така пари, нито звъни на хората за съдействие, а бабите, които се оплакват, че им били малки пенсиите, имат хиляди левове и без каквато и да е мисъл ги изхвърлят? Кой нормален човек би възприел нормално, че предаване/прехвърляне на парични средства се извършва по този начин? Заслужават си го всички измамени. И на мен са звъняли, не е толкова страшно или сложно да се разбере. Сега НАП да я подхване тази баба като има толкова пари дали получава социална пенсия, социални добавки и др. социални помощи?