18 Ноември, 2017 19:07 3 694 3

Мъж, укрил 700 000 лева данъци, остава в ареста

  • данъци-
  • укриване-
  • арест-
  • пловдив

Събрани са достатъчно доказателства срещу Емил В.

Мъж, укрил 700 000 лева данъци, остава в ареста - 1

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Емил В., обвинен в укриване на данъци в размер на 700 000 лв. От пресцентъра на Съдебна палата – Пловдив съобщиха, че съдът е счел, че повдигнатите обвинения са за тежки умишлени престъпления, които са наказуеми с „лишаване от свобода“.

Въпреки ранната фаза на разследване са събрани достатъчно доказателства - писмени и веществени, налице са свидетелски показания, експертна справка и протоколи от процесуално-следствени действия, които обосновават изискуемото от законодателя обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към вменените му обвинения.

Намерените парични средства са съхранявани в банков сейф, който е нает от друго лице, а се ползва от обвиняемия. Според съда е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Съществува опасност при вземане на мярка, различна от „задържане под стража“, обвиняемият да въздейства върху свидетели или да укрие доказателства във връзка с разследваната престъпна дейност.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 23.11.2017 г. от 10.00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dino

    6 1 Отговор
    Първоначално при обиските бяха задържани 4 000 000 лева. Днес паднаха на половина. Сега тук са 700 000 лева. До седмица може и за дребно хилуганство да го съдят, или да го оправдаят за липса на доказателства. А парите намерени при обиска в домът му да останат по канален ред за потулване на ситоацията. Ще излезе, че така си е платил това което е трябвало да плати ( да се отчете) . И както обикновено се случват нещата у нас голям шум за три дни, сензация по медиите, само и само нечий бизнес да мине легално в ръцете на други, и всичко се забравя.

    Коментиран от #3

  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ОТ КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ БРЕ !
  • 3 nezavisim

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Dino":

    Дино, чети баавно, после бааавничко го премисли и чак тогава пиши!
    Пише открити 4 милиона, а е обвинен в УКРИВАНЕ на данъци в размер на 400000 лв.
    А парите са от горива!