21 Ноември, 2017 14:11 1 586 0

Задържаха 1,7 милиона пиратки на границата

  • пиратки-
  • митница-
  • дунав мост-
  • русе

Водач на микробус се е опитал да прекара нелегално стоката през "Дунав мост" 1

Задържаха 1,7 милиона пиратки на границата - 1

Митнически служители в Русе задържаха голямо количество пиротехнически изделия, пренасяни нелегално от България за Румъния през ГКПП-Дунав мост 1. Открити са 322 кашона, пълни с 1 672 170 броя пиратки и други пиротехнически изделия.

Пратката пътувала в микробус, който опитал да напусне страната на 17 ноември 2017 г. (петък) в ранните часове на деня. Недекларираната стока е била укрита зад тапа от празни кашони от хранителни продукти. „Възглавници" от празни кашони са били обособени и отстрани на взривоопасния товар. По първоначални изчисления стойността на пратката е за над 89 000 лева. Тя подлежи на специален режим на съхранение и транспортиране, определен със Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

По случая е образувано досъдебно производство. Шофьорът на микробуса е задържан с прокурорска мярка за 72 часа. Иззетите пиротехнически изделия са предадени за съхранение в специализиран склад на МВР. За случая са уведомени и компетентните органи от МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА