21 Ноември, 2017 17:50 1 917 2

Разкриха телефонна измама за 70 хиляди лева

  • телефонна измама-
  • разкрита-
  • операция

Операцията е проведена днес

Криминалисти от София и Плевен разкриха телефонна измама за 70 000 лева. Задържани са двама мъже - от Левски и от София.

За кратко време криминалисти от ГД „Национална полиция", СДВР и ОДМВР-Плевен разкриха и заловиха извършителите на голяма телефонна измама на стойност 70 000 лева. Ощетените майка и син от София се разделиха и със златни накити.

Специализираната полицейска операция е проведена днес, 21 ноември. Тя е реализирана на територията на София и Плевен под ръководството на ГДНП и надзора на Софийската районна прокуратура. В резултат на предприетите полицейски действия са задържани двама мъже - И. И. /31 г./ от Левски, криминално проявен и осъждан за измами, и Я. М., /50 г./ от София, криминално проявен и осъждан за кражби.

Двамата са задържани във връзка с досъдебното производство, образувано в Четвърто РУ-СДВР за телефонната измама, извършена на 25 октомври 2017 г. , за която майката и синът съобщили в полицията на 14 ноември.

При последвалите процесуално-следствени дейности на два aдреса в София и в Левски са открити вещи, които посочват съпричастност към измамата. Иззети са и множество СИМ-карти, мобилни телефони, пластики за мобилни карти и други предмети, които имат отношение към осъществяваната от двамата мъже престъпна дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой

    6 0 Отговор
    Приемам облози след колко време тези двамата ще са на свобода и ще заработват отново????
  • 2 Шопа

    1 0 Отговор
    До месец.