Last news in Fakti

23 Ноември, 2017 15:11 1 849 0

Оправдаха 14 моряци за кокаина на кораба "Св. Николай"

  • кораб-
  • кокаин-
  • "св. никола"

Осъдени са хората от командния състав на кораба плюс един от моряците

Излязло е касационното решение на Върховния съд на Испания от 2017 г., с което е разгледана жалбата на екипажа на кораба ”Св. Николай” срещу първата инстанция , от която бяха осъдени всички членове на екипажа. Сега с това решение присъдите са потвърдени само за 6 души от екипажа, а другите 14 са оправдани. Това съобщи за Фрог нюз адвокат Владимир Владимиров.

Осъдени са хората от командния състав на кораба плюс един от моряците. Останалите 14 са оправдани поради липса на данни за съпричастие за извършване на контрабанда. Ние твърдяхме от самото начало, че трябва да бъде обърнато внимание от нашата държава на факта, че не може 20 души да бъдат контрабандисти. А тези хора се въртяха по затворите четири-пет години и сигурно ще стигнат до Страсбург, допълни адвокатът.

Капитанът е с леко намалена присъда от 6 месеца. Помощник-капитаните и главният механик са осъдени по на десет години и солидарна глоба от 450 млн., което е във връзка с пазарната стойност на дрогата, каза още адв. Владимиров.

Корабът "Св. Николай" бе арестуван с 3 тона кокаин на борда на стойност 1 милиард лева близо до бреговете на Кабо Верде през август 2012 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА