Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 19:29 3 983 6

Адвокатката на Иван Евстатиев: Секс е имало, изнасилване не

  • иван евстатиев

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев обжалва днес присъдата си от 6 години в Окръжен съд-Пловдив. Заседанието се гледа при закрити врата.

Евстатиев се появи в съда видимо отслабнал, но в сравнение с предишните пъти изглеждаше значително по-добре.

Адвокатът на екскмета Ташкена Колчева пък съобщи, че клиентът й вече е психически възстановен и за него са положени медицински грижи.

Пред Блиц Колчева коментира, че ще иска оправдателна присъда за клиента си. Според нея секс с 16-годишната тогава ученичка Ирена Белухова е имало, но това не означава, че е имало изнасилване. Адвокатът на семейството на момичето Иван Грошев съобщи, че съдът е отказал на адвокат Колчева повторно гинекологична експертиза на девойката.

До момента са направени три гинекологични прегледа на момичето. Имаше спор дали Ирена е била девствена по време на половия акт с Иван Евстатиев, или е имало стара дефлорация. Според адвокат Грошев, девствеността на момичето е доказана, но според адвокат Колчева двама от съдебните медици са констатирали стара дефлорация.

Самият Евстатиев, още по време на първия си разпит, е признал, че е имал полов контакт с ученичката, но категорично е отрекъл изнасилване. В съдебна зала той е казал, че са двамата са пили алкохол в стаята му в хотела в Стрелча, ученичката е започнала да го ухажва и му се е нахвърлила. Тогава всъщност бил осъществен половият контакт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наглост

    21 7 Отговор
    Да ве тя девойката го е харесала толкова мнооо тоя пор, че му се нахвърлила !?!?!?
    Чудя се на тая "адвокатка", какво да и пожелая понапред ??
    Да йи $-+"%%&'%4@....
  • 2 бесен

    17 4 Отговор
    По голяма напас от адвокатите няма!! за пари и майка си продават.
    Пожелавам на всички които спасяват престъпници да им се случат същите неща!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Роман дизел

    6 1 Отговор
    Тая май е държала фенера.
  • 5 един

    11 0 Отговор
    Голяма погнуса! Това е човек, свикнал на абсолютна безнаказаност. Поради партийното си членство и кметуването си е правил каквото пожелае! Никога никой за нищо не му е търсил отговорност. Така беше за партийните членове, другарите! Смаян е какво му се случва! Още не може да го приеме! Не вярва! Сигурен е бил, че всичко ще му се размине. Колкото до момичето, на 16 години нещата ти изглеждат по един начин, после по друг. Дори и да е склонило доброволно, отговорността е на по-възрастния, да не кажа в случая стария. Секс с непълнолетна! В името на някакви облаги! Присъда заслужава, както и обезщетение. А колкото до подробностите и мненията на един или друг гинеколог, това е скандално и нарушава правата на пострадалата, което е характерно за държавата ни. Защото ние сме примитивни в това отношение като динозаври.
  • 6 The TRAPPER

    1 1 Отговор
    Нямам нищо против никой , само искам да знам мога ли спокойно да спя с 16 годишни или не ?