Last news in Fakti

30 Ноември, 2017 23:29 1 370 4

Конфискуваха над един тон риба с неустановен произход

  • конфискувана риба-
  • произход

Тон и 200 кг. риба от вида „сребриста каракуда” и „платика”, превозвани с т.а. „Мерцедес Дпринтер”, с хасковска регистрация, задържаха служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от Районно управление – Айтос.

На 29.11.т.г. около 09.45 ч. на входа на Айтос т.а. „Мерцедес Спринтер”, управляван от 46 годишния Б.А. от Бургас, с който се придвижвал и 52 годишния Д.Ч. от Бургас, е спрян за полицейска проверка. В товарния отсег на автомобила в 50 пластмасови каси е открито голямо количество риба, уловена според обясненията на двамата мъже, в язовир „Цанко Церковски” край Карнобат. Бургазлиите твърдели, че рибата е предназначена за пласиране в Русе за предстоящия празник на Св. Никола - Никулден.

От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на ИАРА - Бургас и ОДБХ – Бургас, които изпратили представители на място. С оглед поверените им законови компетенции служителите от двете институции извършили конкретни проверовъчни действия, в хода на които са констатирани нарушения на Закона за ветеринарно и медицинско дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите.

Установено е, че рибата е уловена в язовир „Мандра”, като тон от нея е от вида „сребриста каракуда” / таранка/ и 200 кг. е от вида „платика”. Цялото количество риба е конфискувано и е предадено на Дирекция „Социален патронаж” към Община Бургас. За установените административни нарушения служителите от ОДБХ – Бургас изготвили два акта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 1 Отговор
    Сега от социален патронаж, ще си хапнат като попски чеда на Задушница! Добър апетит!
  • 2 гост

    4 0 Отговор
    Не установен произход??? Те им казали от кой язовир е уловена ама... абе българска работа.
  • 3 СссереМ

    3 0 Отговор
    И рибите трябвя да са вече с лични карти.
  • 4 факт

    1 1 Отговор
    Е НЕ СА СУДЖУЦИ Я