3 Декември, 2017 17:42 7 424 10

Екшън на "Тракия": Полицаи преследваха пиян с камион

  • магистрала "тракия"-
  • преследване-
  • тир-
  • дрегер

32-годишният мъж шофирал след употреба на алкохол

След преследване, организирано от автопатрули на Пловдив и Стара Загора, полицаи задържаха 32-годишен мъж от Раднево, шофирал товарен автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от МВР.

За да избегне налагане на наказание, водачът е създал реална опасност за нараняване на униформените, блъснал е и една от полицейските коли.

Сигнал за това, че шофьор на ТИР не е спрял на подаден със стоп палка сигнал в района на тунел "Траянови врата" на магистрала "Тракия" бил подаден към дежурен пътен патрул час след полунощ днес.

Малко по-късно товарният автомобил бил забелязан на територията на Пловдивска област - превозното средство често сменяло лентите за движение и създавало опасност за останалите участници в движението.

С включени светлини и звуков сигнал, след кратко преследване, водачът на камиона спрял. Последвала проверка, а извършената проба с алкодрегер, показала, че 32-годишният мъж шофира след употреба на алкохол. За да избегне последващите наказания, той рязко потеглил, създавайки реална опасност да нарани единия от проверяващите го полицаи.

Униформените продължават преследването, в което се включват екипи и на Стара Загора. В района на Казанлък, възползвайки се от намалената скорост, те препречили пътя на ТИР-а и предприели действия за свалянето на шофьора от кабината.

Водачът обаче не се подчинил, потеглил рязко в обратна посока, удряйки една от полицейските коли. На около 200 м от мястото спрял, изскочил от камиона и побягнал през канавката. Минути по-късно той бил задържан от преследващите го полицаи. Срещу него са образувани четири досъдебни производства. Работата по документиране на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    24 12 Отговор
    Е т’ва е българин, а не нЕкъв соросоид дето ни пие ни камион може да кара - евро...йче ;)

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    6 6 Отговор
    АШКОЛСУН!
  • 3 Огънчо

    19 7 Отговор
    Що бе, полицаите наряд без патрони ли дават ? Да хабят толкова сили и средства за един пиян шофьор. Много са зле, това вече не е полиция, а благотворително дружество.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мале мале

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: С включени светлини и звуков сигнал, след кратко преследване, водачът на камиона спрял...
  • 6 Шаран БГ

    15 0 Отговор
    Тук работата опира не само до употребения алкохол от камионаджията. Той и като е тавряз, пак толкова ще му е пипето!
    Пази Боже ! Добре, че не е утрепал или осакатил някого !!
    Ей на такива не разбирам, защо им пазят "светлото име" и защо след като се произнесе съда ,никой не информира обществото за
    наложеното наказание? Това би имало смисъл. Сега -бла,бла..
  • 7 КОЛЕГА КУ. ЛЕГОВ

    7 2 Отговор
    Ааааааааа не е българин, може да е пазарджиклия. Ааааааа не така с лошо, еми ся ко шъ бачка чиляка ? За бутилка ракийка ,чак толкоз дандания ? Аааааа не тъй, ся и жена му шъ го изгони от дома . А де са правата на пийналия човек? Аааааа
  • 8 НЕразбирач

    7 0 Отговор
    Смъртно наказание де да можеше даги застига такива....ПРЕДИ да причинят те смърт някому! Боклук!
  • 9 бг идиотизъм

    7 0 Отговор
    ИДИОТ
  • 10 бббббб

    4 0 Отговор
    В белите държави се ползват шипове.Ама вместо управляващите да се занимават с глупости да оборудват МВР с подходяща техника.Не само да съкращават кадри под формата на реформи. Същата ще може да се ползва за спиране на терористи и др .За ,които постоянно говорят по-медиите.