4 Декември, 2017 15:04 1 375 0

Трима обвинени за запалените коли на затворнически шефове

  • божил иванов-
  • шеф на затвор

Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинения на трима души за палежите на колите на началника на затвора в Пловдив и на шефа на охраната.

Задържаните са 55-годишният Илиян С., 39-годишният Александър Г. и 25-годишният Цветелин К. Първите двама са обвинени като подбудители, а най-младият - като извършител.

Те са обвинени, че на 18 септември в Пловдив умишлено са запалили лек автомобил „Опел Кадет“, собственост на Стефан Георгиев, началник на група „Надзорно-охранителна дейност“ в пловдивския затвор, а на 30 ноември са запалили и джипа „Опел Фронтера“ на началника на затвора Божил Иванов.

Мъжете са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а днес държавното обвинение внася в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването по случая продължава.

След подпалването на джипа му, Божил Иванов заяви, че няма идея кой може да стои зад подпалването на колата му. Той обаче подчерта, че палежът, както този отпреди два месеца на колегата му – началник на охраната на затвора – Стефан Георгиев, няма да постигнат желания ефект за сплашване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА