20 Декември, 2017 17:21 14 905 35

25-годишният братовчед на Дамла признал, че я е убил

  • дамла-
  • момчилград-
  • убийство

М. Г. Х. е привлечен като обвиняем от прокуратурата

25-годишният братовчед на Дамла признал, че я е убил - 1

Окръжната прокуратура в Кърджали привлече като обвиняем и задържа за 72 часа М. Г. Х. за убийството на 8-годишната Д.М., която бе намерена мъртва сутринта на 17.12.2017 г. в дома си в гр. Момчилград, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Става въпрос за 25-годишния Мехмед, който е първи братовчед на момиченцето, узна "24 часа". М.Г.Х. е обвинен в това, че на 17.12.2017 г. умишлено е умъртвил малолетната Д.М., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, с помощта на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември 2017 г. Съдебно-медицинската експертиза е установила причината за смъртта на малолетната пострадала – задушаване.

Все още не са изготвени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: комплексна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на веществени доказателства и съдебно-техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна комуникация.

Самият М.Г.Х. е направил самопризнания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    56 2 Отговор
    ИЗРОД!
  • 2 Хорацио

    67 3 Отговор
    Тоя сигурно след 10 години ще е вън готов да изнасилва и убива отново. Химическа кастрация за такива изроди и доживотна каторга, ако не желае да работи да му се предостави въже и дърво по избор.

    Коментиран от #31

  • 3 гост 2

    68 1 Отговор
    Сега да пуснат майката, да мине траура, там седмица две, колкото е.! Мисля, че задържането и е крайно неуместно точно в момента! Сигурен съм, че и без да и бъде потърсена отговорност, майчиното чувство за загуба на дете ще я съсипе. А за убиеца има само една присъда и тя е смърт! Жалко, че вече я нама в България.

    Коментиран от #34

  • 4 ХАСАН

    50 1 Отговор
    Да се обеси в центъра на града
  • 5 Механикът

    3 41 Отговор
    Може да има причина,не го оправдава това де.

    Коментиран от #7

  • 6 висок

    9 5 Отговор
    Малко уточнение.... момчето е невменяема и няма да лежи!!!!
  • 7 Али Раза

    40 1 Отговор

    До коментар #5 от "Механикът":

    Каква е ПРИЧИНАТА да убиеш беззащитно дете? Няма причина която изобщо разумът ми да иска да осмисли! Да го оковат на един дирек на центъра на града хората да го накажат! Изверг.

    Коментиран от #10, #14

  • 8 Сссс

    28 0 Отговор
    Сега ще почнат едни пледоарии бил болен,психически нестабилен,имал роднина за която да се грижи,има,имал...Щом пък и си е признал директно да го ОБЕСЯТ на публично място!
  • 9 гост

    30 1 Отговор
    Такива като този Изрод,няма да се оправят,те и затвора да отидат и в психиатрична клиника да остане,ТОЙ няма да се промени, единственото решение е въвеждане на смъртно наказание!

    Коментиран от #29

  • 10 Механикът

    0 29 Отговор

    До коментар #7 от "Али Раза":

    Може да му е откраднала нещо и само да я уплаши,но не го оправдава много това нещо.

    Коментиран от #11, #18

  • 11 ххх

    29 0 Отговор

    До коментар #10 от "Механикът":

    Плещиш глупости!!!
  • 12 Боримир

    22 12 Отговор
    Ако се докаже че е той майката трябва да съди полицията за причинените и психологични травми.

    Коментиран от #16

  • 13 МАК

    31 0 Отговор
    Направо на електрическия стол без право на замяна!! Не може вечно такива изроди убиващи деца да се мотат с присъдата!!
  • 14 Антон

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Али Раза":

    Сигурен съм че има някакъв сексуален мотив -дали педофилия, дали някакви налудничави желания които детенцето не е могло да разбере, или пък нещо по линия с майката. Обърнете внимание че никъде не се споемнава имало ли е интимни гаври с детенцето или не.
    Единствено луд човек, воден от мотиви разбираеми единствено за него, извършва убийство на дете.
    Каквото и да си говорим този убиеца не е сус всичкия си, най-вероятно ще лежи в психиатрия а не в пандиз.
  • 15 Aham

    9 1 Отговор
    Съболезнования към родителите. Дано поне сега прокуратурата и съда си свършат работата както трябва и да не почнат с безкрайните оправдания за допуснати грешки при събирането на доказателства и т.н. влачене. Все пак престъпление от битов характер е и трябва да се отрази бързо.
  • 16 Я изкарай Гано

    8 17 Отговор

    До коментар #12 от "Боримир":

    Какви травми виждаш в случая!? Полицията си върши работата и това е част от нея. Веднъж няма да ПРИЗНАЕТЕ нещо на полицаите. Ами като смятате, че не Ви пазят, не ви лекуват, не ви уважават - "чантата и за ляп". Никой не Ви е вързал. За тези заплати и ръка трябва да им целувате, те всъщност Ви правят услуга. Че дайте сега обвиняемия да съди държавата, че не му е осигурила психиатрична помощ(ако е верен поста по-горе), че ми е неудобно и за друго да говоря, при настоящите обстоятелства. (25годишен през осемдесетте щеше да има 2деца!)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ХАСАН

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Механикът":

    Да убиеш невинно дете не може да има никакво оправдание!!

    Коментиран от #22

  • 19 БЯС

    7 22 Отговор
    Оффф, пак ли занимавате с некфи турчуля!?

    Коментиран от #21

  • 20 наблюдател

    14 3 Отговор
    Племеник на майката. Има си ключ. Кой му го е дал. С каква цел. Какво прави в апартамента. Отношения майка-племеник. Какво не е искал да чуе племеникът, че е запушил устата на детето? Майката знае много!
  • 21 Механикът

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "БЯС":

    Какво значение има какви са,ти синя кръв ли имаш?Малката Алекс от Бургас каква беше,пуРко?
  • 22 Механикът

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "ХАСАН":

    И аз това да искам да кажа,чете ли статията изобщо?

    Коментиран от #24

  • 23 гост

    9 0 Отговор
    Нищо различно от доживотна без право на замяна би било справедливо за него.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сашо

    1 6 Отговор
    Не съм много на ясно с подробностите по случая,но знам как действат нашите ченгета,съд и прокуратура и е абсолютно възможно въпросният братовчет да не е извършил нищо такова,а като следствие от обществен натиск и медйна шумотевица просто да е удобна изкупителна жертва.
  • 26 Кака Гинка

    6 1 Отговор
    След като случаят е обществено достояние и всички сме потресени,не е зле да кажат какви точно самопризнания е направил този изверг.Не пишат да е луд,така че,защо?!Едва ли някой от нас може да се досети какво би подтикнало някого към такова чудовищно престъпление!
  • 27 бббббб

    4 0 Отговор
    Какъв е мотива?

    Коментиран от #28

  • 28 0777

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "бббббб":

    Според мен мотива е изнасилване!
  • 29 един

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Изродът сигурно ще ти благодари, че го пишеш с главна буква, след това пък го наричаш ТОЙ! Възхищаваш ли му се?
  • 30 впечатлен

    4 0 Отговор
    Колко изроди като този остават ненаказани благодарение абсурдните твърдения на разни адвокатчета, пък и особено, ако имат влиятелни роднини. Едни бягат някъде и изчезват безследно, други просто потъват в забвение и преспокойно се разхождат насам-натам, трети... Правосъдие по български! Че как при това положение да не си изкушен да вършиш престъпления, у нас благоприятни условия за това, крайно необективна съдебна система! Пример - така нареченият "Чеци", който възползвайки се от роднини магистрати се опита да докаже колко е невинен, държа се нагло и отвратително, раздаваше съвети на съдиите и т.н. Лошото е, че не сме сигурни дали излежава присъдата си или се разхожда на свобода? Или пък двамата синковци, които убиха сестрите Белнейски? Намериха изкупителна жертва, погубиха живота на един млад човек, а синковците на свобода. Сигурно произвеждат дрога и са потънали в пари!
  • 31 Стефан

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хорацио":

    Малко известен факт е, че химическата кастрация е напълно обратима. Спира да си взема хапчетата... и ето ти отново изнасилвач.

    А иначе нищо не оправдава убийството на дете. В затвора доживот, в отделението за изнасилвачи, да го ползват като проститутка всеки ден.
  • 32 незнайко

    3 0 Отговор
    Докато не резнат на някой убиец главата, няма да се оправим. Никакво друго наказание не може да има !!! Доживотен затвор, ЗАЩО да пълним килиите с убийци ??? ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, ПРИ ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ С ТАКАВА ЖЕСТОКОСТ !!!
  • 33 Нищо чудно

    2 1 Отговор
    Оня тулуп Марковски да се заеме с делото и да отърве изрода!
  • 34 Ко речи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост 2":

    Моля ти се бе човек, смъртното наказание беше отменено по причината, че то е не само жестоко (представи си, че грешен човек е бил заподозрян за убийство), но и иронизиращо за властта. За да ме разбереш ще те подсетя за притчата за онова тихоокеанско племе което за наказание за канобалство-изяждало е изяждало престъпника. П. С-говоря не за България, а за Европа
  • 35 Лариса

    1 0 Отговор
    Гледам снимки на малката Дамла и немога дайсе наситя аз също имам 2 дъщери убиеца трябва дасе накаже със смърт или публично да бъде линчуван не заслужава да живее всеки който има деца щеме разбере