22 Декември, 2017 11:19 3 523 0

ГДБОП разби лаборатория за амфетамин (СНИМКИ)

  • амфетамин-
  • мвр-
  • гдбоп

​​Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и колегите им от Велико Търново, под наблюдението на прокуратурата

ГДБОП разби лаборатория за амфетамин (СНИМКИ) - 1
Снимка: МВР

ГДБОП разби лаборатория за амфетамин, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е осъществена на 20 декември т.г. от служители на отдел „Наркотици“ при ГДБОП и колегите им от ОДМВР – Велико Търново, под ръководството на Окръжната прокуратура във Велико Търново. В хода ѝ те предприели процесуално-следствени действия в къща в с. Осенарите, където разкрили лаборатория за производство на амфетамин в процес на таблетиране.

ГДБОП разби лаборатория за амфетамин (СНИМКИ)
Снимка: МВР

На място били задържани двама мъже - М.М. /48г./ от Велико Търново, криминално проявен и осъждан за извършени кражби и отвличане, и И.С. /50г./ от Петрич - криминално проявен за участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици, за което е и осъждан.

ГДБОП разби лаборатория за амфетамин (СНИМКИ)
Снимка: МВР

На адреса са открити и иззети: таблетираща машина в процес на производство на таблетки; 10 найлонови плика, съдържащи бледо жълти таблетки с лого на каптагон, с приблизително общо тегло около 20 кг, които при тестване реагирали на амфетамин; прекурсори; помощни вещества за таблетиране, разпилени по пода таблетки; около 10 кг амфетамин-субстанция, подготвен за таблетиране; мобилни телефони и други. По предварителни данни, наркотикът е бил предназначен за износ за страна от Близкия изток.

ГДБОП разби лаборатория за амфетамин (СНИМКИ)
Снимка: МВР

След изтичане на 24 – часовите мерки за задържане, на двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 А и В от НК. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА