22 Декември, 2017 12:35 2 079 1

Задържаха учител за блудство с момиче

  • момиче-
  • блудство-
  • учител

Районната прокуратура – Казанлък повдигна обвинение спрямо 66-годишен с инициали С.Г., учител. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. Досъдебното производство е образувано на 20 декември за това, че на 13 декември в Казанлък, С.Г. е извършил действие с цел възбуждане или удовлетворяване на полово желание без съвкупление по отношение на лице, 13-годишно момиче, чрез използване на положение на надзор – престъпление по чл. 149 ал.2 т.4 предл.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента са извършени разпити на свидетели пред съдия и в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, изготвена е техническа експертиза, приобщени са писмени и веществени доказателства и е повдигнато обвинение. Предстои установяване на цялостната дейност по извършване на престъпление против половата неприкосновеност.

Районна прокуратура-Казанлък задържа С.Г. за срок от 72 часа и предстои разглеждане от съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Районна прокуратура – Казанлък счита, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е извършил престъплението, възползвайки се от положението на надзор спрямо малолетното лице. Аргументите на представителя на Районна прокуратура-Казанлък за законосъобразност на мярка за неотклонение „задържане под стража“ е, че следва да се осуети възможност за въздействие от страна на обвиняемото лице спрямо пострадалата и свидетели на престъплението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Следвал за учител

    2 0 Отговор
    Много се радвам че напуснах института в последната година! С днешната младеж нищо не знаеш, всичко може да ти се случи, а и времената станаха такива че морала падна, а и учителите много бой ядат!