22 Декември, 2017 15:08 3 333 4

Хванаха митничар, откраднал отнети 59 000 лв.

  • митничар-
  • турски лири-
  • усвоил

Разследването по случая продължава

Разследващ митнически инспектор е задържан за длъжностно присвояване в големи размери. Той е присвоил 100 000 турски лири или 58 981 лв.

В четвъртък следовател от Окръжната прокуратура в Хасково е установил липсата на парите, които са били веществени доказателства по решено друго досъдебно производство, по което разследването е било водено от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас (с месторабота в Свиленград), съобщиха от държавното обвинение.

При съвместни действия на Районните прокуратура в Хасково и Свиленград, снощи е задържан 49-годишният Д.М. - разследващ митнически инспектор от Бургас. Повдигнато му е обвинение за длъжностно присвояване на пари в големи размери.

С постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемият е задържан за 72 часа, като ще бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава и като мотив за извършеното, обвиняемият Д.М. е изтъкнал големите си финансови затруднения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    14 0 Отговор
    Нормално МИТНИЧАР. Само взема . Новина ли е това?
  • 2 😀😀😀

    9 1 Отговор
    КЪДЕ СА БИТКОЙНИТЕ?????
  • 3 некойси

    5 0 Отговор
    Аз не се сещам за митничар който да не е финансово затруднен ... всички имат да изплащат по един хотел на морето и в планината, яхта, луксозен SUV и т.н.
  • 4 qqqqq

    0 0 Отговор
    Принудилиса го чрез изнудване.