Last news in Fakti

24 Декември, 2017 16:41 91 998 60

Банкерката, окрала Мартин Петров, избяга зад граница

  • мартин петров-
  • банкерка-
  • кражба

Разследващите обаче не могат да открият Ирина Аткова, за която се публично твърди, че е била любовница на футболиста

Наглата служителка на „УниКредит Булбанк“ Ирина Чавдарова Аткова, ограбила сметките на бившия национал по футбол Мартин Петров, е избягала зад граница, пише в. "Уикенд". По кражбата, за която на 17 ноември врачанинът подаде жалба срещу банката в Софийска градска прокуратура, е образувано разследване в Националната полиция.

В жалбата футболистът твърди, че установил измамата на 18 август т.г. при посещение в клон на „УниКредит Булбанк“. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора за личен банкер Ирина Аткова е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции. Шокът дошъл малко по-късно, когато нападателят поискал официални справки за движението на парите му. Оказало се, че в периода 2007-2017 г. без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които футболист №1 на България за 2006 г. не познавал.

Разследващите обаче не могат да открият Аткова, за която се публично твърди, че е била любовница на футболиста. Оказало се, че крадлата е изчезнала предвидливо в чужбина и не може да бъде разпитана. Затова се очаква до дни Ирина Аткова да бъде обявена за издирване с европейска заповед за арест. Разследването, което вече е поето от Столична следствена служба, се натъкнало и на друг проблем. Банкерката вероятно е унищожила част от документите по трансферите на пари от сметката на Петров и така част от следите не могат да бъдат открити.

Вече не тайна, че Мартин Петров се е предоверил на личната си банкерка. 38-годишният талант от Враца й дал електронния си подпис и пълномощно да оперира със сметките му, докато дълго време ритал в чужбина. Освен това разрешил на Аткова да използва парите му, за да „играе“ с тях на фондови борси. Засега колко точно е гепила крадлата, избягала в чужбина, остава мистерия. Първоначално бе съобщено, че от сметките на футболиста са източени близо 4 милиона лева. Според твърдения на „Уникредит Булбанк“ обаче злоупотребите са за около 400 000 лева.

Показателен е фактът, че адвокатът на Мартин Петров внесе в Софийския градски съд иск срещу „Уникредит Булбанк“ за 3,864 млн. лв и 48 762 лева лихви.

„Мартин Петров е типичен пример за ниско грамотен клиент, който е бил завлечен от хитра и красива жена”, изнагля по повод скандала изпълнителният директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян, дипломиран инженер-химик, който от години се изявява като банкер. Според него Петров лично е подписал всички документи, а част от преводите са направени с електронния му подпис. Ако не е искал да прави това, то е бил подведен, пише още "Уикенд".

Според запознати „УниКредит Булбанк“ вече са възстановили част от сумата на Мартин Петров, но колко точно, не е ясно. В интерес на банката е случая да не се разгласява особено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gencho

    217 56 Отговор
    Хампарцумян в случая изобщо не е изнаглял. Това което е казал си е самата истина :D

    Коментиран от #16, #55

  • 2 Един друг

    181 18 Отговор
    Две неща не разбрах от статията:
    - коя е красивата "банкерка", т.е. слежителка в банка? Тази обикновена кифла на снимката ли?
    - този не го знам какъв е, но да не би случайно да е ритнитопковец, че е толкова тъп? Тази с години го е точила, без този да се усети, а и доброволно й бил дал пълномощно, че и електронния си подпис отгоре на всичко...

    Това неговото ми звучи като "кой ми ... в гащите?"
  • 3 Камагра

    130 26 Отговор
    Винаги съм знаел че Петров е темерут, единственото което може е бърз спринт по крилото и до там, по характер е идиот - ехидна усмивка която крие иначе празната душа, и тн и тн, та какво да коментирам - имал е любовница, видяла го е че е както казах горе и тн и тн
  • 4 Краси

    111 25 Отговор
    Такива крадли трябва да се наказват много жестоко, ако не го направят ще станем най -крадливото племе в света.
    Явно от чиста злоба има коментари срещу футболиста, но това е същото, все едно да поканиш някой във вас и да ти вземе портфейла с парите.
    Не може маниакално да се пазиш от всеки и от всичко. И мен ме окраде една циганка от Ботевград и видях как от завист имаше хора които я подкрепиха и оправдаваха.
    Какво да се прави.
    Манталитет

    Коментиран от #8, #14, #51

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Jek

    129 17 Отговор
    За 4 млн. Хампарцумян ще скалъпи много "истинска" история. Ще се намери и любовница, 2-ра, 3-та, 5-та. Ще намерят кои учителки са писали 2-ка по математика на М. Петров в училище и така....

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Един друг

    106 14 Отговор

    До коментар #4 от "Краси":

    Краси, батка, тук няма крадла. Има измамница, но и това предстои да се докаже, защото на този тиквоч първоначалната му версия доста се разминава с това, което излезе към момента.

    Да те светна, не всички сме хванати от гората и знаем, че има "Закон за електронния документ и електронния подпис", където са разгледани такива случаи.

    Чл. 15. (1) Лицето, посочено като титуляр или автор на електронното изявление, не може да оспори авторството спрямо адресата, ако изявлението е подписано с електронен подпис, когато:
    ...
    2. изявлението е извършено от лице, на което е предоставен достъп до начина на идентифициране.

    Как ще дава своя КЕП на друг освен на майка си и то за малко?! Пак има късмет, че както тази е вътрешна за системата не е изтеглила заеми, на които този глупак да стане гарант с подписа си без да разбере и не му е напукала няколко ипотеки, щото този за Агенция по вписванията не е и чувал.

    Предвид как тази го е водила за носа, а и очевидно не само за носа, пак леко се е отървал. Можела е така да го закопае, че цял живот да не изпълзи от дупката.

    Чисто хипотетично, ако я е накарал да спекулира от негово име на фондовата борса, за което очевидно надлежно я е опълномощил и тя се е оляля и е загубила парите, кой ще му е виновен? Поел е непремерен риск и проблемът си е чисто негов.

    Да те измами пълномощник в рамките на правата по пълномощното е все едно да ревеш, че сам си се измамил.

    Коментиран от #52

  • 9 арменски виц

    55 7 Отговор

    До коментар #6 от "Jek":

    Е това е най-точния комементар ! Не се подвеждайте по 99% глупости, които се пишат,защото за тях някой е платил не се ли сещате, кой !?
    Някой да се разходи до Доминикана по плажовете и може и да я намери тази, обикновено там се крият !

    Коментиран от #10, #56

  • 10 Един друг

    67 3 Отговор

    До коментар #9 от "арменски виц":

    Бе, вие не разбрахте ли, че основно е подписвано или с негов КЕП или срещу представяне на валидно пълномощно - той това не го оспорва.

    Що се отнася до банките, бълха ги охапала - те за тези неща си имат фонд, а и застраховка на отговорността. За миналата година, декларираната печалба на банковия ни сектор е 1,7 млрд., а тази май гони 2 млрд. Това е печалбата, която не са успяли да скрият или да изнесат навън по формата на фиктивни разходи. Смятайте за какви пари става дума и не се впечатлявайте от няколко въшливи милиона. На Уникредит не им е никакъв проблем да му покрият парите, но не и ако сам и зорлем се е нахакал така.

    Къде е неговата отговорност, че се отнася така към парите и най-вече към личните си данни? Дай на някой циганин дебитната ти карта и му напиши кода на гърба й, на втори дай колата с двата талона и пълномощно за продажба, а на трети дай една торба пари "да ги върти", пък после реви, че те били "окрали". Искате на тоя роднините да го поставят под запрещение, за да не прави простотии ли?
  • 11 ХИ ХИ

    84 1 Отговор
    Ех марто за едното пуси , на пуси те направиха
  • 12 ггаа

    79 7 Отговор
    дал пълномощно. дал електронен подпис. позволил да играе с парите му в борсата.. ами аз не вижда никаква кражба и злоупотреба..
  • 13 тиквеник

    45 6 Отговор
    тая работа ми намирисва
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Така де!

    73 1 Отговор
    Дал на любовницата сметката си да му харчи парите,пак сега реве!!явно си е мислил ,че ще щипе по малко,ама алчността няма граници!
  • 16 Гост

    26 10 Отговор

    До коментар #1 от "gencho":

    Е аз като не разбирам нищо от банки, тва значи ли че парите ми требе да са у бурканбанк под дюшеГа, бе сладур?

    Коментиран от #50

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Снежанка

    51 3 Отговор
    Да обобщя. Значи: колкото е важно да имаш много пари, дваж по-важно е да знаеш как да ги управляваш. За което пък са нужни известна интелигентност и умствени способности. А?
  • 19 Нямам к'во да пия

    24 2 Отговор
    Вече г-н Петров няма да се доверява на личните си банкери...
    По-добре късно отколкото нищо в сметката.
  • 20 Himler

    24 2 Отговор
    Бяла българска с циганска душа.

    Коментиран от #22

  • 21 коко

    15 2 Отговор
    Браво крадете каквото можете,после в чужбина.Ще ви хванат такъмите.Или вие или Те
  • 22 коко

    20 8 Отговор

    До коментар #20 от "Himler":

    Като всички българи в парламента и по общинските места,опсс и полицай и горски и шефове на болници и училища и много много други.Накрая излиза че Българите са най големите крадци,после се оплакват с малцинството защо секли 5 дърва че да се стоплят.Но знаем че българина обича да гледа само в чуждата купичка,затова остава гладен като невижда хиента която му е изяла паничката
  • 23 Аааааааас

    37 4 Отговор
    Пари и вратовръзка не ходят на всеки
  • 24 Ггггг

    13 21 Отговор
    Банката е виновна
  • 25 Аз съм

    40 9 Отговор
    Винаги под всяка статия е пълно с идиоти, които нищо не разбират. Някой от вас има ли назначен личен банкер? Личният банкер е човек, за който гарантира банката като институция. На него трябва да можеш да му легнеш в ръцете и да му дадеш скалпел. На всякъде по света ако банката не покрие явна злоупотреба това значи край с банката. Оня арменец да не пише глупости той трябва да е гарант за служителите си. И да не се мисли за много хитър, защото всички клиенти на банката с пари ще подкрепят Мартин.

    Коментиран от #28

  • 26 Дедо Либен

    38 8 Отговор
    Някой се опитва да Гепи 4 милиона.Тия у банката големи тарикати.Била уволнена 10 месеца преди това и пак крадяла.У таая банка всички ли са леваци.
  • 27 Гост

    27 11 Отговор
    Не е луд тоя който яде баницата...
    Що плюете момата, а не тъпака?
  • 28 Един друг

    35 4 Отговор

    До коментар #25 от "Аз съм":

    По едно време имах т.нар. "личен банкер". Това е аналог на key account manager и няма нищо общо с твоя идеализиран образ. За него банката гарантира точно толкова, колкото и за служител на гише. Явно и ти си мислиш, че това е гейша, на която "лягаш в ръцете" - върти преводи, спекулира на борси, чете поезия и най-вече лапа.

    Когато става дума за криминални истории, отговорността е лична, а не на фирмата или на банката. Задълженията на банките са описани в клиентските договори и най-вече в общите им условия. Вземи ги поразгледай да видиш, че всичко се свежда до Caveat emptor. На т.нар. личен банкер не се издават пълномощни за опериране със сметките, хеле пък да му се предоставя клиентският КЕП. На тези отношенията са им били лични, а не служебни и това стана ясно на всички, освен на наивниците като теб.

    Българинът много мрази да мисли и да носи отговорност - предпочита друг да му движи отговорните неща и да не го занимава.
  • 29 Хер Флик от ГЕСТАПО

    27 4 Отговор
    Будала.
  • 30 Комбинатор

    22 3 Отговор
    Ами ако са комбина?
    Тя с парите зад граница, той с възстановените пари, временно в България !
  • 31 личен банкер ха ха

    14 3 Отговор
    представяш ли си, примерно си някъв прост футболист и някой те подучи да си прехвърлиш парите в офшорка и да кажеш, че са те обрали, та банката да ти ги възстанови и на практика да си ги удвоиш
  • 32 Arsenal

    14 7 Отговор
    Господа, днес е голям празник,не обиждайте футболист, който ни е радвал толкова много.Все пак не е банкер.Сбъркал е човека, защото се е доверил на алчната кифла,но банката ще му възстанови загубите.Имат перо непредвидени разходи.Честита Коледа на всички българи, бъдете здрави и по-позитивни!
  • 33 да бе

    14 3 Отговор
    А има ли банкер да не е бандит и замесен в съмнителни врътки?
  • 34 Банкер в банка

    17 1 Отговор
    Ниско интелигентен клиент на банка ....ама то има ли други :)
  • 35 Анонимен

    9 5 Отговор
    Таз не се ли сеща че Марто ще плати на професионален ловец на глави,и рано или късно ще я открият,и ще бъде разстреляна ако не преведе парите обратно.
  • 36 Бойко

    24 4 Отговор
    Хампарцамян е най-обикновен крадец на едро. Който е говорил с него знае.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Един друг

    21 2 Отговор

    До коментар #37 от "Футболиста":

    Има безплатен секс, бре!

    Някакъв се хвали на свой приятел:
    - Ей, страхотен курорт направили - ядене, спане, секс, всичко без пари!
    - Стига, бе! Кога беше там?
    - Аз не съм бил, ама жената скоро беше.
  • 39 факт

    9 0 Отговор
    Е ТО НЕ МОЖЕ ЕМ ТАКА ЕМ ДУШАТА У РАЯ
  • 40 Олигарха

    9 1 Отговор
    Само едно се чудя, как може тая скочибра да му осуче парите, много тъпо парче ще излезе Мартин.
  • 41 Справедливо

    15 4 Отговор
    Хампарцумян и Уни кредит да понесат отговорността на служителката си, а след това да си търсят парите по съдебен ред от крадлата. Ако не искат половината от вложителите да си закрият сметките.
    Каква е моята и вашата гаранция, след като си предоставим доброволно парите и личните данни, че някой алчен служител няма да ги присвои. Начините един служител на банка да злоупотреби са много и най различни. Факта, че са взети от банков служител определя вината на банката.
  • 42 Франс

    8 2 Отговор
    до коментар Бойко Много си прав освен това са нагли и високомерни.Не пазят парите и тайната на клиента.Тази е била тяхна служителка.Имат служба за сигурност и това не е трябвало да се случва.Мартин се е доверил на банката.Банката е виновна а не да го изкарват всякакъв , а шефа на банката да говори пред медите че му била любовница.Той си е доверил парите и са му вземали не малко такси .Накрая ги губи и му казват какво ли не
  • 43 ИШН

    7 2 Отговор
    Тоя Марто за тези пари къде по красиви любовници да си беше хванал хахаха ще умра от смях
  • 44 Краси

    4 1 Отговор
    Сега чета статия в същия сайт за един преподавател дето е взел 300 лева чрез поставено лице и са го опандизили веднага с голяма гаранция и т.н. а тук крадлата 1 месец никой не я потърси пък чак и в чужбина духнала.
    Абе голяма работа сме - за кокошка няма прошка, за милиони няма закони.
    Това човешката злоба, че друг има повече от теб, зависта и злобата водят до горните коментари и до оправдаване на крадлата.
    По друг начин ще мисли всеки на който му откраднат значителна за доходите му сума.
    Ще видят какво е да загубиш всякакви илюзии като доверие, справедливост, сигурност и др. подобни илюзии.
  • 45 Гого

    5 5 Отговор
    Умна жена ,разбрала е колко му е акъла на ритнитопковеца и дръвце,ко да се прави любовта е сляпа
  • 46 bezahlen

    5 2 Отговор
    Да излъжеш Чорбар - безценно!
    За всичко друго ползвай картата на Марто отново и отново - Mastercard е винаги с теб :)
    Мартоооо дай паролата и потребителското си име на банкирането, че трябва да си прехвърля кинти!
  • 47 Патриот

    3 3 Отговор
    Какво стана?
    Окраде го и избяга! Наказание едва ли някога ше получи.
    Ние сме типичният рпимер за демократична и правова държава.
  • 48 The TRAPPER

    14 1 Отговор
    Не е откраднала и не е ограбила , а е ОТКЛОНИЛА ... Нали казахме- когато сумата е над 100 000 не е кражба ?????

    Коментиран от #49

  • 49 Кога погнат ДСтата . . .

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "The TRAPPER":

    Прав си, те ДС-тата си "източиха" и "присвоиха" милиарди и не ги барат та таз нормална женица защо да я тормозят
  • 50 gencho

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    не, това означава, че трябва да си повишиш финансовата грамотност...
  • 51 Едо

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Краси":

    ЗАТОВА, НИЕ КОНСЕРВАТИВНИТЕ ХРИСТИЯНИ, ПРЕДЛАГАМЕ ДА ВЪЗСТАНОВИМ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ В ЕВРОПА, КАКТО Е В САЩ И В ОЩЕ 130 ДЪРЖАВИ В СВЕТА! ТАКА, НА ДРЪЗКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ-СУРОВИ, НО СПРАВЕДЛИВИ НАКАЗАНИЯ! ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СЪЩО СЕ ПРЕВЪРНАХА В ДРЪЗКИ ПРЕСТЪПНИЦИ! ОСОБЕНО, ТОВА СЕ ОТНАСЯ ДО АНГЛИЙСКИТЕ, НЕМСКИТЕ, ФРЕНСКИТЕ, РУМЪНСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ!
  • 52 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Един друг":

    Абсолютно прав си, извинявай за сравмението, като "градински колец", както казват шоплука!
  • 53 Чоко

    3 0 Отговор
    АА КТБ ТАМ МНОГО МАРТИНОВЦИ !!
  • 54 Во- Во

    0 1 Отговор
    Краси,приятелю,ти като си уж вещт по тия работи,от къде я улучи тая крадла. Не я ли усети от начало? Дано я намериш и се ,,оправиш" с нея,защото ,,държавниците"няма да ти помогнат.хаха.А ти между другото от къде си и какво бачкаш,че се остави тая циганка да те излъже,приятелю?
  • 55 Дедо

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "gencho":

    Всички знаем, че Мартин е изключително прост, но не е нужно толкова грозно да му се натяква!
  • 56 donchev

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "арменски виц":

    въпросната служителка може и да не е между живите нама как според мен да тегли пари без знанието на шефовете на банката тя е била удобна до време и когато трябва... изчезна..
  • 57 ОТЛИТАМ НА СЕВЕР

    2 2 Отговор
    Левон ако ти си нарекъл клиента си" ниско грамотен", си се заврял на коня в задника.
    Първо няма ниско грамотни клиенти.
    Второ жената не е" банкерка" а е административно лице което ти си назначил в банката където и ти си назначен.
    Като такъв ти отговаряш пред клиента за случилото се, не жената която е направила превода.
    Ако някой е играел на борсата , както твърдите, това не може да остане, без документация.
    Ако лицето е напуснало страната ,то вие сте виновни , че не сте направили одит веднага на вече напусналата колежка.
    Плащането ви е задължително към ощетеното лице.Вие това го знаете.
    Да не би това да е повода са прекратяване на ващета кариера?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Сляп карти не играе!

    6 1 Отговор
    Първо жената работила в банката, тъй наречената ``банкерка`` има съдебна отговорност, затова че работи с пари и при злоупотреба тя трябва да търка наровете в сливенския затвор - вярно че и злоупотребата малко с позволение на клиента ама това го оставяме на страна. И в полицията има много корумпирани полицаи, но всеки служител си носи отговорността сам за себе си не може всичко да се слага под общ знаменател - дай да закрием полицията, че имат няколко корумпирани катаджии.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.