27 Декември, 2017 12:46 1 513 3

Две жени хванаха джебчии

  • полиция-
  • жени-
  • джебчии

Упорство и находчивост срещу престъпността

Две решителни дами заловиха джебчии в столицата в навечерието на празниците.
Гергана Попова, жертва на крадците, успява да ги проследи заедно със своя приятелка.
В залавянето се включва полицията. Готови за помощ са и хората, които пътуват заедно с двете жени в трамвая.
Гергана публикува историята във „Фейсбук“, още докато чака в районното полицейско управление. Целта й е да предупреди хората за опасността, така и да покаже, че има смисъл да сме активни и да се опитаме да се защитим, отбелязва Дир.бг.
В последния работен ден преди празниците Гергана и приятелката й се качили в трамвай 7. Там се оказали и джебчиите - три жени и дете. Били толкова ловки - разказва Гергана, - че докато забелязала, че ципът на чантата й е леко отворен, престъпниците вече били слезли. Тя и приятелката й обаче тръгнали след тях, а междувременно в кошчета край спирките намерили захвърлени портмонета.
Видели джебчийките, които следили, на спирка и се качили заедно с тях в трамвая. Измамниците се опитали да объркат преследвачките, като на следващата спирка слезли и се качили отново. Но двете жени не се помамили.
Междувременно Гергана и приятелката й се обадили на 112 и се свързали с полицията. Служителите на реда заръчали да бъде помолен ватманът да не отваря вратите на трамвая, тъй като са наблизо.
Полицаите дошли за пет минути, а двете жени разпознали една от джебчийките и детето крадец и те били задържани. Другите две измамници успели да се изгубят в тълпата.
Пред „Дарик радио“ Гергана каза, че тъкмо била взела заплата на ръка - 600 лева, и се прибирала към вкъщи. Тогава осъзнала, че й липсва портмонето с цялото възнаграждение и била изключително нещастна.
"Замислих се на колко хора, които с честен труд са изкарали парите си, са объркали празниците", спомня си тя.
И решила да сподели историята си във Фейсбук, за да бъдат предупредени хората и да са на щрек, както и да знаят, че в такива случаи, когато човек е по-инициативен, може да се стигне до положителна развръзка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    3 0 Отговор
    Крумовия закон трябва да влезе в действие, иначе няма оправия !