31 Декември, 2017 16:32 2 421 0

Бал с маски за Нова година в Сливенския затвор

  • сливен-
  • затвор-
  • бал

Най-младата затворничка е 16-годишна, а най-възрастната е на 72

Бал с маски за Нова година в Сливенския затвор - 1

Лишените от свобода в единствения у нас женски затвор - този в Сливен, ще посрещнат Новата година с бал с маски. Затворничките ще изработят традиционни сурвачки и късмети, споделят от БНР. Десет процента от лишените от свобода жени ще прекарат новогодишните празници при семействата си. Общо 42% от затворничките са наградени, каза социалният експерт Сийка Павлова.

Тя коментира, че по време на коледните празници жените са се включили в редица благотворителни кампании - плетене на шапки и шалове, изработка на коледни картички. Организира се благотворителна акция за децата от Дом за медико-социални грижи в Сливен. 33 лишени от свобода се включиха и събраха сумата от 179 лева.

2018-а година в затвора ще посрещнат едно непълнолетно момиче, 72-годишна жена, която е най-възрастната затворничка и пет жени с доживотни присъди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА