Last news in Fakti

8 Януари, 2018 15:07 1 977 0

Откриха нелегални цигари във вендинг машини

  • митници-
  • контрабанда-
  • вендинг

Оказало се, че машините са бутафорни

На 6 януари 2018 г., около полунощ, мобилен екип на Митница Лом, работещ в района на Дунав мост 2, спира за проверка товарен автомобил с българска регистрация.

Автомобилът е управляван от български гражданин и е превозвал предимно пуловери и други текстилни изделия за страна от ЕС. При извършения контрол, в една от стоките - употребяван кафе автомат, след отстраняване на фолиото и картона на опаковката, митническите служители установяват, че вендинг машината е бутафорна.

Електрониката от вътрешността й е отстранена и тя е напълнена със стекове цигари. Открити са общо 2980 кутии цигари от марката FARGO без български акцизен бандерол и 387 пакета рязан тютюн за пушене от марката „Голдън лииф " с тегло 17 кг.

Образувано е дознание по описа на Митница Лом, контрабандната пратка е задържана, работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА