Last news in Fakti

10 Януари, 2018 18:41 3 726 2

Заловиха бракониери на язовир "Йовковци"

  • йовковци-
  • язовир-
  • риболов-
  • бракониерство-
  • бракониери

Нарушителите използвали цели 2300 метра мрежи, за да ловят риба

Заловиха бракониери на язовир "Йовковци" - 1

Служители на изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Велико Търново, с участието на РПУ-Елена и представители на Централна рибно опазваща организация – Йовковци, проведоха на 8 януари акция по сигнал за заложени бракониерски мрежи във водите на язовир „Йовковци“.

Нарушителите са заловени на мястото на престъплението и със съдействието на началника на охраната на язовира Гани Пантелеев и Ангел Стоянов – началник „Язовирен район“ Йовковци. Четиримата бракониери не признават вината си. Двама от тях са от охраната на язовира и вече са уволнени.

Около 2000 метра хрилни мрежи са били заложени в ръкава на водното езеро в района на село Писараци, които са престояли във водата близо 24 часа. За това време в тях са се хванали около 200 кг риба – шаран, бяла риба и каракуда. Инспекторите са освободили рибата, върнали са я обратно в язовира и са унищожили мрежите на брега. На 9 януари е направена втора проверка. Намерени са още 300 метра хрилни мрежи, които също са изгорени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучето шаро

    7 3 Отговор
    Щом отричат , значи са невинни ората !
  • 2 Свети Влас

    0 0 Отговор
    А нашите бабаити живко,киро и диян ни лук яли ни мирисали,паднал в лодката и си счупил ръката.