15 Януари, 2018 18:31 8 886 23

Почина жената, пребита от затворника Ушко

  • тинка хаджиспасова-
  • пребита-
  • затворник-
  • ушко

В болница в София след две операции в събота почина битата и ограбена от криминално проявения Иван Христов-Ушко Тинка Хаджиспасова, на 71 г., от Дупница. Погреба я нейната приятелка Наташа Илиева, шефка на Бюрото по труда в града, полицията все още не е открила грабителя, пише "Струма".

Жената не можа да издържи двете операции, направени й на главата след жестоките удари, нанесени й от криминално проявения Ушко. След грабежа той се покри в София, където все още го издирват. След като Т. Хаджиспасова почина, срещу него ще бъде повдигнато обвинение за убийство с цел грабеж.

След като се разбра за смъртта на жената, криминалисти от РУП – Дупница са отворили къщата й, за да може тялото на починалата да бъде изложено за поклонение. Тинка Хаджиспасова няма живи роднини, не е била семейна, затова и с организацията на погребението се е заела шефката на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева, която е била най-близката й приятелка.

Тинка Хаджиспасова беше нападната и ограбена на 31 декември в три часа сутринта. Иван Христов-Ушко, който преди десет дни е излязъл от затвора в Бобов дол за кражба, с мотика разбил металната входна врата на къщата на починалата. Тя се отбранявала, като хвърляла саксии от прозореца, надявала се така да го спре, но не успяла. Ушко влязъл вътре и се нахвърлил върху нея с юмруци и крещял. „Дай парите!“. Той задигнал от дома на жената мобилен телефон, лаптоп и ръчен часовник, който имитирал злато, и избягал.

Преди Ушко да влезе в затвора, Хаджиспасова го наела да й ремонтира улуците. Още тогава той набелязал за жертва самотно живеещата жена, която дълги години е работила в някогашния „Балкантурист“ в Дупница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербераси долни

    94 6 Отговор
    Да БЪДЕ СМЪРТ ,това заслужава изрода ,ако е бил гладен да и е взел само парите защо е необходима тази жестокост.
  • 2 мадафакаДонкеле

    109 5 Отговор
    Ето ви 100млн. бонус към МВР, 10 дена не могат да намерят една отрепка.

    Коментиран от #6

  • 3 Брат ми

    76 2 Отговор
    Не разбирам как в държава която е 3 или 4 часа от единия край до другия продължават да се крият не един и двама.Крият се стотици и тия таш.ци от милицията продължават да искат пари.За какво ??? Щото много резултати има от вашата работа сигурно.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Vasik Atanasova

    36 2 Отговор
    не знам къде в друга държава стават такива неща
  • 6 Vasik Atanasova

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "мадафакаДонкеле":

    ама пари намериха
  • 7 Некой си

    38 0 Отговор
    А търсят ли го въобще??
  • 8 Крюшо

    52 0 Отговор
    Бойко пращай хеликоптера..
    600 човека неможаха да намерят тоя Росен в едно село с 30 къщи 4 дена ,а за София няма да им стигнат и 10 години.Такива идиоти полицай има само в България и Сен Тропе
  • 9 Гост

    32 3 Отговор
    Споко. Самоубил се е
  • 10 Ай стига, бе!

    42 0 Отговор
    Поредният ИЗРОД!
    Поредната ЖЕРТВА!
    Поредното БЕЗСИЛИЕ на МВР!
    Поредният УКРИЛ СЕ!
    ДО КОГА, БЕ!
    АЙ СТИГА, БЕ!
  • 11 Libre comments air

    23 0 Отговор
    Ако беше се защитила с нож или брадва жената щеше да е жива срещу грабителите с оръжие а мвр съд и прокуратура да го духат
  • 12 РОМ

    12 4 Отговор
    А бе как разбрахте че е УШКО.Май полицията си набелязва някой смешен ,,КРИМИКОНТИНГЕНТ,,и хоп в затвора.Дано и тоя не се самоубие като РОСЕН от Нови Искър.Май полицайте вече имат пълномощно от съдебната власт ,да съдят без да разследват Амин.
  • 13 Ром

    14 9 Отговор
    Съграждани,не вярвайте на 100% на медии и полиция.На по голямата част журналисти,им е възложено да изнасят новини без факти,за престъпления от роми който не са извършвали съответните престъпления,с цел да се манипулира обществото,и ако може да се създават междуетнически напрежения,отново с цел да не забележим как ни ограбват и ни рекетират ,с закони за който не се допитват до народа.Ето защо апелирам с настоящия КОМЕНТАР,хора не се подавайте на манипулации, за държавния апарат НЯМА цигани няма Българи,целта им е ВЛАСТА.Ание там долу в ниското ,нека да се тфепем никой не го е еня за народа.Бъдете здравомислещи хора.Бог да ни пази от тези който ни пазят.
  • 14 Спатията

    19 1 Отговор
    Да му качат снимката ,да обяват награда 2000 лв за жив или мъртъв и да видиш как бат ти Ушко ще се моли сам на куките да го скрият в панделата !!
  • 15 Uflaf

    12 0 Отговор
    Браво "Спатия " ! По добре от търкането на билетчета на наднормения депутат. Жив 1000 - самоубит 2000. Колко ще се спести от разходи по такива изроди ,ако стигнат до съд за пореден път. Колко хора може да убие тоя още ?
  • 16 един

    10 0 Отговор
    Мир на праха на горката жена! Нали родната полиция ни пази, имала е мобилен телефон и е можела да призове полицията да й помогне. Защо е трябвало да хвърля саксии?! Колкото до "Ушко", досега не ми е известно крадец или убиец да е излязъл от затвора по-разумен. Напротив! Лошото е, че както е тръгнало престъпниците ще станат повече от нормалните хора. Май и сега числено превъзхождат, щом няма справяне с тях. Някак не сме подготвени за отмяна на смъртните присъди. Как така ще отнемеш нечий живот и ще отидеш да те хранят някъде и да те издържат?! Жертвата остава невъзмездена, което е трудно поносимо. Живият си е жив, но защо трябва да му се дава възможност рано или късно пак да убие, да ограби, да се гаври с деца, жени и възрастни хора ?!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Абрахан Линколн

    8 1 Отговор
    Нарочно махнаха смъртната присъда във Европа.Мафията да бесчинства ненаказана.Защо във Америка не махат смъртната присъда?за да имат страх хората от закона,и ако привишат нещо криминално ще бъдат убити от власта.Ето защо във Европа има толкова много престапления;нямат страх от закона мародерите.Трябва да се върне смъртното наказание,за да имат страх от закона бандугите.
  • 21 Кой

    7 0 Отговор
    Защо да го търсят, нали им дигнахазаплатите .
  • 22 Съсед

    5 0 Отговор
    Ушко цял квартал го знае,той извън затвора не вирее,най много месец,граби,краде и пак е вътре.Отврат същество,има роднини в София ,но те са добри хова,тук братята му също,работят,грижат се за семействата,но този е отврат.Една сутрин ,пред нас нападна едно момче със секира,излязохме да ги разтървем,сега знам ,какъв късмет сме имали.Дано го хванат....изрода..
  • 23 Патриот

    1 1 Отговор
    поредно убийство. поредна безнаказана жестокост.
    ГАРАТНИРАНО ОТ ГЕРБ!!!