Last news in Fakti

15 Януари, 2018 19:58 6 619 6

Съдят адвокат, ощетил клиенти с над 600 хил. лева

  • владимир елдъров-
  • клиенти-
  • щети-
  • обезщетения

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо адвокат Владимир Елдъров.

Причината е, че той в периода от 17 ноември 2011 г. до 23 юли 2014 г в условията на продължавано престъпление, като пълномощник на пет лица, им причинил имотна вреда в размер на общо 321 500 лева, съобщават от прокуратурата.

По делото е установено, че Елдъров като адвокат, бил упълномощен от посочените по-горе пет лица, за всеки един от тях, да ги представлява по застрахователни дела за изплащане на обезщетения за техни пострадали близки при пътно-транспортни произшествия.

Застрахователните обезщетения се превеждали по банкова сметка на обвиняемия, като той не предавал на пострадалите цялата сума, а част от нея оставял за себе си. Сумите, които оставял за себе си, варирали в размер от 47 000 лева до 80 000 лева. В един от случаите обвиняемият присвоил изцяло преведеното от застрахователя обезщетение в размер на 80 000 лева.

Елдъров е предаден на съд и за това, че през периода от 11 февруари 2010 г. до 3 ноември 2014 г., в условията на продължавано престъпление, като пълномощник на 24 лица, съзнателно е действал против законните интереси на представляваните и съзнателно е ощетил имуществото им, поверено му да го управлява и пази, като от деянието са последвали значителни щети в общ размер на 354 958 лева – престъпление по чл. 217 ал.4 във връзка с ал. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че 24 лица били упълномощили адвокат Владимир Елдъров да ги представлява по граждански дела за изплащане на обезщетения на пострадали лица от пътно-транспортни произшествия. След упълномощаването, обвиняемият едностранно решавал да увеличи възнаграждението си за оказаната услуга, като по свое усмотрение оставял част от присъденото обезщетение за себе си.

Сумите, с които ощетил пострадалите, варирали от 700 лева до 35 000 лева. По делото са били разпитвани множество свидетели, изискани са банкови справки, извършени са очни ставки, изготвени са експертизи, изискани са копия от документи и застрахователни книжа и др.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които адвокатът е обвинен, е лишаване от свобода от 1 до 8 години, като съдът може да постанови и конфискация на до ½ от имуществото на виновния. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „подписка“ по настоящото дело, но същият се намира в Затвора в Пловдив, където спрямо него се прилага мярка за неотклонение „задържане под стража“, постановена от съда по друго дело, по което е осъден на първа инстанция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕразбирач

    11 2 Отговор
    "Да го помилват НЕ да го убият!" Запетайката я сложих на правилното място наум!
  • 2 Ааахааа

    2 4 Отговор
    Ми той има право да се грижи за тези финикийски знаци.
  • 3 Далавераджии

    5 0 Отговор
    Напълни се с адвокати, които отвсякъде гледат да докопат комисионна. Гилдията да ги изхвърли.
  • 4 Uflaf

    6 0 Отговор
    Огромен поток от средствата в корупцията на съдебната система минава през ръцете точно на адвокатите. Що да не си задели малко за да има на кого да даде ,когато му дойде времето? Пълно е с "адвокати " синчета и дъщери на изявени бандитски фамилии завършили с купуване на дипломи измислените частни университети като оня над Златни пясъци. Изпити с пари и дипломна работа от интернет подплатена пак с пари. Някои от тях даже са били в затвора за кратко и после пак адвокат.
  • 5 Адвокатка от град Добрич

    7 1 Отговор
    В град Добрич има същия бандит Адвокат с име МИЛЕН ДИМИТРОВ ЯНКОВ който всеки ден лъже хората и ги обира по същия дори по долен начин но брат му е председател на Апелативен Съд -Варна и той го Пази. Има доста Жалби срещу този мошеник-адвокат но в град Добрич се поддържат всички КОРУМПЕТА на всякакви НИВА .
  • 6 ИВАНЧО

    0 3 Отговор
    БРАВО НА ЧАНТАДЖИЯТА Т.Е. 'АДВОКАТЧЕТО" ОТ ФИЛИБЕТО