Last news in Fakti

17 Януари, 2018 17:24 25 218 30

Експерт: Росен Ангелов присъствал неволно на разстрела?

  • нови искър-
  • убийство-
  • росен ангелов

Росен Ангелов е присъствал на разстрела в Нови Искър неволно, принудително и по-малко вероятно – в съучастие, заяви детективът Марин Маринов пред Дир.бг.

Моята версия се гради на изнесената в медиите информация и някои разговори с хора, запознати със следствието. В началото информацията по случая беше доста разнопосочна и подвеждаща, както всички знаем. Моята версия се приближава до официалната на финала, но има някои съществени разлики с нея, обясни Маринов.

"Росен Ангелов е присъствал на разстрела на жертвите неволно, принудително и по-малко вероятно – в съучастие. Трудно ми е да определя дали при всички разстрели, но вероятността за това е по-голяма, отколкото той еднолично и в процес, да е извършил с посоченото оръжие едно от най-тежките в криминалната ни история, убийство, каза детективът.

Най-големи съмнения в официалната версия буди несъвместимостта между психологичния профил на педофил, с този на хладнокръвен масов убиец, с емоционална връзка с жена на средна възраст. После идват детайлите и по самото „самоубийство”, след които стигаме до нещо много важно в доказването на такова престъпление – доказан ли е мотивът! На фона на нереалното „убийство от страст”, твърдението „отказ от съучастие в квартирни кражби”, с последващо изтребване на цяло семейство, звучи направо нелепо, категоричен е Маринов.

Аз изразих възмущението си от поднасянето на информацията в медиите и от някои от отговорите на разследващите. Като например как на журналистическия въпрос „Защо следовите кучета не са открили дирята на заподозрения от вилата до мястото, където се е „самоубил”?”, бе отговорено: „Ами, питайте ги тях!” Да не говорим за наглите подхилвания на някой други запитвания, и за веселите отправки към някакъв „филм” от рода „теория на конспирацията”. Това е обидно и за нас, хората които искаме да знаем отговорите като професионалисти, и за вас – журналистите. Защото за всички, които търсим истината, важи формулата „Подлагай всичко на съмнение!” Естествено, на основателно съмнение, заяви Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    123 9 Отговор
    Абе, застреляно е даже кучето! Такива хора не убиват животни! Тия са "гола вода" казано на чист български език! То бива лъжи, ама чак пък толкоз!!! Е! И друг път са лъгали и лъжите минават, ама сега!

    Коментиран от #15

  • 2 ТАС

    67 6 Отговор
    Демек да е ползван да се влезе(троянски кон) в къщата без да се предизвика съмнение в хората вътре. И след това да е ползван, като удобния извършител(бушон).

    Подобно нещо не е по силите на обикновени килъри на мафията(иска се знаенето на език и др. неща), без да получат съдействие от право охранителните органи.

    Напълно възможно. Но това говори за професионално извършено престъпление. Поръчково убийство и най-лошото това са методи на специалните служби.

    За извършването на подобно нещо са нужни доста хора да обработят всичките обекти(набелязани хора за давление). Информация достъпна на полицията и др. служби.

    Ако е така никога няма да се открият извършителите.

    Това изглежда извадено като от теория на конспирацията, но след като самите полицай са взели да говорят за нея.

    Явно и тях нещата им изглеждат много мътни.
  • 3 Мето Илиенския

    58 4 Отговор
    Предалагам тоя Илиенския каун, гл.секСретар, до края на годината за всяко убийство ( а те в ситуация на "сигурност" според БайМуй няма изгледи да са малко), та за всяко следващо убийство да включва в съучастие и Росен Ангелов.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Колега

    14 50 Отговор
    Маринов не се праи бе човек,стига се изявява,недоразумение нереализирано,това да не ти е Крамански да му се праиш на ченге,стига тъпи PRi,седни си на задника шиляв.

    Коментиран от #11, #16

  • 6 гост

    47 4 Отговор
    А КАКВО СЕ СЛУЧВА С ИСТИНСКИЯ 6-торен УБИЕЦ ??? Дали си обикаля по дискотеките и баровете с на татко лъскавата кола ???? Май май нещо от сорта а г-н журналист МАРТИН ХРИСТОВ??? Ти какво мислиш по въпроса?
  • 7 Патриот

    46 9 Отговор
    Баш така си е.
    Когато тате е от герп можеш да си подволиш всичко - и да убиваш. Щом съвестниците и неговите гости на компанията могат. Загуби се нещо тоя случай. Медиите млъкнаха явно пак кучето на собственика е виновно за убийството, а то не подлежи на съдебна отговорност.
  • 8 Чепа

    70 2 Отговор
    Е добре де , нали е бил легионер... Обучаван и така нататък....
    За мен човек който успешно се крие от властите толкова години , прави преходи в планината със километри , тренира , стреля и се подържа - може ли да има профил на самоубиец??? Аз мисля ,че не !!! По скоро би умрял в престрелка . Този човек не е самоубиец!!! Може да е убиец но не е самоубиец . Господа ПОЛИЦАИ.
  • 9 Мисле те

    44 2 Отговор
    Колко взима еин легионер на месец, не малко и човек с пари ще живеели така и да иска да краде по къщят ЕДВАЛИ
  • 10 Скептичен

    23 2 Отговор
    На мет това тефтерче не ми излиза от главата. Отчасти странни и специфични бележки, някакви 263 удостоверения за червен паспорт... А от тези бележки, разследващите не могат ли да направят заключение, с какво се е занимавал притежателя? Може би ще доведе до развръзка, но точно това явно не трябва...
  • 11 Скептичен

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Колега":

    А Вие, както се изразявате, сте точно този тип нагло ченге, когото г-н Маринов цитира. Може би сте един от тези, които се опитват да защитават интереса на убийците. Защо иначе реагирате така на човека, който опитва да достигне истината. Носите униформи и се мислите за големи тежкари, а компетентност - нула!
  • 12 GURU

    25 1 Отговор
    Човекът се крил 10 годин от правосъдие и накрая убил 6 души понеже искал да обере апартамент. Аз така като разбирам си е бачкал, имал нет, тренирал, изглеждал нормален. Абе странно ми е, човека изглежда сякап да си е бил скатавка, не убиец.
  • 13 Vasik Atanasova

    29 2 Отговор
    излъгаха народа
    и се намериха някой наивници да вярват
    но повечето мислещи нормални хора знаят че росен не е убиеца
    жалко е че няма да се разбере истината но след години
    ще се разбере сигурен съм
    някой ще се изпусне и ще реши да се разкае
  • 14 Тимур

    31 0 Отговор
    П.Р.Славейков е казал през 1875г..
    "Не народ а мърша ще кажа това ще да свърша!" От тогава до сега няма никаква промяна!!!
  • 15 Бай Благой

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Никой нищо не казва за собствеността на вилата в която е бил отседнал въпросния "убиец" Росен Ангелов...
  • 16 Кръстоносеца

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Колега":

    Колега знаеш ли колко такива като теб смешници които смятат себе си за идеални и само коментират този или онзи скрити като мишки зад монитора . А за Карамански дане би да ти е разказвала майкати за него аааа ???
  • 17 Чичу Ади

    6 20 Отговор
    Ако бяха професионални килъри, изпълняващи поръчково убийство, то нямаше да избият цяло семейство барабар с кучето. Такива работи се проучват и се правят дискретно. Като имаш мишена, гледаш да не се вдига много шумотевица. Кой всъщност е тоя Неделчо. Нали профитата щяха да го направят да изглежда като нещастен случай. Ако пък не беше този Росен убиеца, защо не излезе веднага, като разбра че го обвиняват, за да се защити. Или трябва да са го убили преди да е успял да се предаде... Аз ако чуя по новините, че някоя бивша е избита със семейството си и ме обвиняват мен, първата ми работа е да отида в милицията и да съдействам, за да не ме издирват с танковете... Ясно е, че за 6 убийства ще ме намерят, та ако ще и Бойко да трябваше да ме търси. Защо всички изключват Росен като убиец? Легионер е бил преди години. От тогава много се е променил. Ами ако е убивал хора и преди в легиона? Убил е курвата, афектирал се е и е отишъл да убие мъжът й, за негова изненада пълна къща. Гръмнал е кучето на влизане в къщата, след това наред който е видял. След няколко часа е дошъл в съзнание и е осъзнал какво е направил. Разбрал е, че са го свързали със случая и е осъзнал, че го чака изгниване в зандана. Помислил е, пил е още 2 ракии и е поиграл на руска рулетка с полуавтоматичен пистолет.... 0% шанс да оцелее. МВР няма да замете 6 убийства, освен ако лично Бойчо не е гърмял лично в Нови Искър!

    Коментиран от #22

  • 18 Dawe

    15 0 Отговор
    Какъв легионер е бил тоз? Не разбра ли, че това се оказа поредната неверна глупост, която изтърсиха, за да ни бутнат към удобната версия, че престъпника Росен го е направил? Каракачанов каза: "Има индикации, че Росен Ангелов е служил във френския легион". Какви индикации - или е служил или не е - свързват се и питат - това не е тайна. Също така голяма глупост беше това, че от легиона ще приемат хора без да ги проучат. И т.н. Та накрая тази история с легионерството заглъхна, а е голяма излагация за Каракачанов, но както видяхме вчера от човека с блатните кокичета - нашите политици не се притесняват да се излагат пред света.
  • 19 Карлуково

    3 2 Отговор
    Пълно е с нищо правещи с болни мозъци из форумите май. Тия сценарии къде ги гледахте. В "На местопрестъплението ли" Хахаха. Тоя не е стрелял, а онзи дето е стрелял, не е уцелил, ами хубаво, че имало трети, който е довършил жертвите и после четвърти е закарал джипа до кладенчето. И всички са разкрити по едно кабърче забито в обувката на комшията, който се мота пред камерите.
  • 20 Бате Цецо

    4 3 Отговор
    Много хора на последък се опитват да придобият известност чрез публични разсъждения в медиите на тема Росен Ангелов.
    Едва ли някой е наясно с истината.
  • 21 Пешо

    2 4 Отговор
    Доста хора се изявиха по медиите покрай тази трагедия! Айде стига вече, а!
    Правил си изводите по публикации в медиите...като всички от коментиращите!
  • 22 555

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Чичу Ади":

    А бе този Росен няма ли крака да бяга от местопрестъполението дори в чужбина а ми стои там да го хванат ..дори да го самоубиват ...имал е цяла вечер и цяла нощ да запраши надалече ....аз пък си помислих че ще набедят някакво 6 год. дете пък то излезе порасналото дете на местния властелин от ГЕРБ заради което го отнесе Росен.... Убий за да защитиш наш човек - правило на ГРОБ
  • 23 Иван

    14 1 Отговор
    Толкова е паднало нивото на полицията, че не могат и една правдоподобна версия за убийството да изфабрикуват, направо са жалки.Тръгнали и пари за заплати да искат.
  • 24 lalka

    16 1 Отговор
    Росен Ангелов не е убиецът. ДОЛНА МАЗНА ЛЪЖА СРЕЩУ НАРОДА, ЗА ТОВА ЛИ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ВАС НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДАЖЕ И ДЕЦАТА НЕ ВЯРВАТ НА ТОВА.
  • 25 Поредния балък от народа

    10 0 Отговор
    Приказки много...варианти от народа дето ни изкарват серсеми също ..но..някой ден след години може би ще разберем истинските убийци защото не е един поне двама ..
    Тук мирише на власт...пари много пари...и навярно наркотици...мафия ...то жандармерия ли не беше ..самолет ..че кучета ...спец отряди но не за Росен ..явно някаква голяма пратка наркотици се е търсило....всичко друго съшито с бели конци...за парлама на балъците народ...Каквото и да говорим ..свърши..язък за младите ..за кучето ...Бог да ги прости!!
  • 26 ЪРП

    11 0 Отговор
    ДОЛНА МИЛИЦИОНЕРСКА ПАРОДИЯ НА РАЗСЛЕДВАНЕ!!!!!!!
    ДЕСЕТКИ СУПЕР ОБУЧЕНИ СЛЕДОВИ КУЧЕТА И СТОТИЦИ СПЕЦ ЧАСТИ НА ПОЛИЦИЯ И ВОЕННИ НЕ МОГЛИ ДА НАМЕРЯТ САМОУБИТИЯ РОСЕН, КОЙТО БИЛ В КОМШИЙСКА КЪЩА НА НЯКОЛКОСТОТИН МЕТРА??!!!!
    А, РОСЕН, ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ИМАЛ 3 ДЕНА ПРЕДНИНА ДА ИЗБЯГА И ДА СЕ УКРИЕ НЯКЪДЕ, ТОЙ КРОТКО СИ СТОЯЛ В КОМШИЙСКАТА КЪЩА , ПОСЛЕ ЛЕГНАЛ НА ЗЕМЯТА И СЕ ГРЪМНАЛ???!!!!!!!!.....ВЕРОЯТНО ЗА ДА НЕ СИ УДАРИ ГЛАВАТА НЕЩО ДОКАТО ПАДА МЪРТЪВ СЕ Е ПРИТЕСНЯВАЛ ЧОВЕКА!!!!?? ИМА ЛОГИКА!!
    А, ЧАК СЛЕД СЕДМИЦА, СУПЕР ОБУЧЕНИ ПОЛИЦЕЙСКИ КУЧЕТА И СПЕЦ ЧАСТИ ПОСТИГНАХА НЕПОСТИЖИМОТО И ГО ОТКРИХА.....!!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Крадец

    2 1 Отговор
    Ако Росен Ангелов,беше неволен очевидец на убийствата,щеше да е сред убитите!
  • 29 СЕДНИМИ НАКУРА

    3 0 Отговор
    СТИГАМ ДО ЗАКЛЮЧЕНИЕТО ЧЕ ТОВА КУЧЕ МАИ Е КИЛЪРА МНОГО Е СЪМНИТЕЛНО И СЕ Е САМОУБИЛО
  • 30 гост

    1 2 Отговор
    Ама тоя Маринов повтаря адв. Марковски.Измисли друга версия другарю милиционер.