18 Януари, 2018 10:49 3 040 10

Баща и синовете му пребиха с кол и тръба съсед пред децата му

  • побой-
  • баща-
  • съсед-
  • деца

Баща и двамата му синове бяха осъдени от Районен съд - Варна за причиняване в съучастие на телесна повреда.

Всеки от подсъдимите по делото, съответно на 58-, 36- и 34-годишна възраст, получи наказание от по 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. За всеки от тях изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът възникнал по повод междусъседски конфликт относно поставена от съсед на единия от синовете метална решетка за преграждане на общия им двор. Подсъдимите в телефонен разговор настояли за премахването на преградата, но след като това не се случило, на 13 април 2016 г. решили да се саморазправят с него. Тримата пресрещнали потърпевшия край входната врата на двора, когато се прибирал с двете си деца, като започнали да му нанасят удари с ръце, с крака, с дървен кол и метална тръба.

В резултат на нанесения в съучастие побой, пострадалият мъж получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дланта, с разкъсно-контузна рана, обусловило трайно затруднение на движението на ръката.

Тримата подсъдими бяха осъдени да заплатят на гражданския ищец по делото обезщетение за причинените му неимуществени вреди. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Тодор

    37 0 Отговор
    И бащата и двамата му сина са боклуци, които трябва да лежат поне по 3 години.
  • 2 JEEP

    31 1 Отговор
    А колко лесно можеха да приключат нещата с една неизбежна самоотбрана, но не и в БГ...
  • 3 Христо

    42 0 Отговор
    Няма нищо по-брутално да биеш родител пред малките му деца... Кажете им имената и адреса на тея убавци, та да си получат заслуженото! Тея отпадъци трябваше да лежат на топло, а не пробация! Българската съдебна система една торба с фекалии!

    Коментиран от #10

  • 4 Гост

    14 0 Отговор
    е те по семейно му ще влезнат в панделката като гледам, за едната му ограда, която ако е незаконно сложена можеш да я клъцнеш с оксижена, да я пуснеш за рециклиране и да оставиш съседа ти да протестира пред папата.
  • 5 ДДД

    7 0 Отговор
    ви не четете ли?
    какъв е извода?
    ако ще правиш нещо не искаш разрешение
    а просто го правиш
    ако те пребият са виновни и затвор
    ако не, ти си ги пребил защото си пич:)
    е кога циганина с незаконното строителство
    е губеща страна?
    затова ако има чалъм правете каквото решите
    наи много да те пребият и да ги осъдят
    или ти тях защото си голямата работа:)
  • 6 Радо

    2 0 Отговор
    Бях сигурен, че престъплението е извършено в Северозапада...обаче се оказа, че съм сбъркал...е, на това мойто му се вика вътрешнозаводски расизъм.
  • 7 Колю

    4 0 Отговор
    "Христо" Адреса е в София - Народно събрание. Там се променят законите и ни довеждат до това положение да се самоизбиваме . Единия строи или загражда без да пита никой ,другия го пребива и накрая печелят съда-таксата и адвокатите за споразумението. Тези ще са врагове до смърт и ще си търсят цаката с поколения защото децата са травмирани вече и няма да го забравят. А мислиш ли че на някой му пука какво става по селата и малките градчета ? Как се строи и променя статут на къща в центъра на село в механа,автомивка , бар на втория етаж и хотелска част за "червени фенери и пушене " и дали циганина излязал току що от затвора за наркотици е взел разрешително от община Аврен примерно. Взел ли е подписи от някой от комшиите като единия е самата община с терен в двора. Или те не знаят ,че се унищожи огромно дърво там в техния двор. Няма и кой да го пита този без ден стаж от къде е взел над 100000 за имота и ремонта който се извършва и още 60000 за БМВ . И кой освен онези на жълтите павета не могат да дадат примери за беззаконие из тази загиваща държава.
  • 8 обезщетение

    5 0 Отговор
    Който е родител знае, че в подобна ситуация повече се опитваш да защитиш децата си и не мислиш за ударите по себе си! Няма как да тръгнеш да се правиш на мъж, когато децата са ти наблизо - невъзможно е! Първо мислиш как да ги защитиш и реално си готов да поемаш, колкото ти налеят! Спъва те и мисълта, че ако покажеш ярост пред децата си ще им нанесеш допълнителни травми от случката - ужасно гадна ситуация! Позорно, гнусно и чалгарско ...
  • 9 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    е това е съд БРАВО
    ПОСЛЕ ЗАЩО ХОРАТА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ
  • 10 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    ДА ЕТО АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН С ВАС
    НАЙ ГАДНОТО Е ДА БИЕШ ПРЕД ДЕЦА БАЩА ИМ