Last news in Fakti

22 Януари, 2018 23:00 3 290 4

Ученик завлече жена със 76 000 лв.

  • ало измами

Районната прокуратура в Търговище привлече като обвиняем за участие като извършител в телефонна измама за 76 000 лева 16-годишния Никола Р. С постановление на наблюдаващия делото прокурор ученикът е задържан за срок до 72 часа. Районната прокуратура ще поиска от съда спрямо него да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 19 януари 2018 г. неизвестно лице се обадило на 66-годишна жена от Търговище, като се представило за полицейски служител. Отправено било предупреждение към жената, че с нея ще се свържат особено опасни престъпници. Поискано било съдействие жената да участва в установяването и задържането на опасната група.

Жената отишла в банка и изтеглила наличните си 76 000 лева, които оставила в храсти. Действията й били наблюдавани от истински полицейски служители. На мястото, където тя оставила парите, се появил 16-годишният Никола. Взел пакета и хукнал да бяга. След преследване момчето било задържано. Пред разследващите то развило версията, че било заплашено да участва във вземането на парите.

Разследването на случая продължава, като се установява дали обвиняемият не е участвал като муле и в други телефонни измами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    15 0 Отговор
    Е тия служителки в банката не загряха ли за какво иде реч, след като е дошла изкуфялата бабичка да иска да тегли 76 000 лв? За какъв чеп ги държат там като са толкова про3ти патки? Само кафенца-мафенца и иху аху. Ама малко да помислят - не може. Сигурно не им влиза в задълженията...

    Коментиран от #2

  • 2 Я изкарай Гано

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "OMG WTF":

    Най-вероятно точно банковите служителки са сигнализирали МВР. Ясно е, че блюстителите на реда сега са за оплакване, изгладнели и хич не им минава през главите да следят, разследват и други тем подобни без келепир. Ама защото някой е загрял телефоните и е нямало накъде - отишли са да видят ще има ли чалъм да падне някоя пара. Тоя тип акции най-ги мразят - суша, глад, студ.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Я изкарай Гано":

    Като се замисли човек,има нещо вярно в това което казваш.
  • 4 Stefko 88

    2 1 Отговор
    Ето това е проблема в България, че децата нямат правилен модел на подражание. Едно дете вижда как вишист на годините на баща му продава домати и в следващия момент някакъв селтак тъп и дебел с анцунг и с класа (била тя и стара купена с продажбата да обора на баща му) от която дъни най-мазна чалга и си казва тоя колко зубри и накрая домати продава , а я го тоя с мерца къв е тарикат искам да съм като него.... Работа е за балъците. Ако умни хора управляваха България, бюджета за образование щеше да е друг и заплатите им други и работата на научния работник високо ценена и престижа, тогава много хлапета биха поели по правилния път. А сега в тоя битак ( битак цигански) дето живеем и беззаконие що да не пробва детето нали ще му се размине. децата не виждат стимул да се образоват , това което им се показва са ку#ви , наркотици, селяния, чалга, рап, деградация и тъпанарщина. Не се чудете на такива новини ние живеем със съсипани по поколения деца.