Last news in Fakti

24 Януари, 2018 22:30 1 892 3

Задържаха 4 тона нелегален алкохол

  • митници-
  • нелегален алкохол-
  • гурково

Предотвратена е щета за бюджета от близо 44 000 лева

Служителите на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Пловдив задържаха при „роуд стоп" проверка 4000 литра нелегален алкохол, съобщиха от агенцията.

На 18 януари 2018 г. на входа на град Гурково, в посока Прохода на Републиката, митническите служители спират за проверка товарен автомобил. При проверката в товарното помещение на камиона са открити 4 еднотонни пластмасови съда, пълни с безцветна течност с мирис на етилов алкохол. При извършения полеви тест се установява, че алкохолния градус на течността е 96.7% vol.

Шофьорът на превозното средство не е представил документи, удостоверяващи плащането на дължимия за стоката акциз, като обяснил, че не е присъствал на товаренето, което е било извършено от непознати за него лица, на които той е предоставил превозното средство.

Етиловият алкохол (спирт) и камиона са задържани в Митница Пловдив с цел извършване на допълнително разследване и установяване на виновните лица.

По първоначални изчисления е предотвратена щета за бюджета от близо 44 000 лева, представляващи дължимия за стоката акциз. В тези случаи законът предвижда глоба от двойния размер на акциза или близо 88 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алко Балко

    2 0 Отговор
    Кво ши пия ся

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анонимен

    1 0 Отговор
    Някои ги хващат, някои си продължават да продават