29 Януари, 2018 23:00 1 405 2

Двама, пребили и ограбили игумен, влизат в затвора

  • побой-
  • игумен

Двама души, пребили и ограбили игумена на Кокалянския манастир „Св. Архангел Михаил“, влизат в затвора след споразумение със Софийска районна прокуратура.

На 24.06.2016 година, около 19:15 часа, отец Геврасий и послушница в манастира се намирали в една от стаите и гледали телевизия, когато чули необичан шум идващ отвън.

Игуменът установил, че шумът идва от посока на котелното помещение и излязъл навън, за да провери каква е причината. Там той заварил трима непознати, двама от които по-късно са били задържани и обвинени - Трайко Лазаров Асенов и Божидар Тодоров Илиев, както и техен съучастник, който до момента не е открит.

Те нанесли няколко удара на Геврасий, съборили го на земята и издърпали от ръцете му мобилния му телефон марка „Нокиа“. След това завързали с кабел ръцете му и взели ли 200 лева, с които разполагал. Виковете на събралите се служители на манастира ги подплашили и те избягали без да успеят да откраднат друго.

В хода на съдебното производство е постигнато споразумение между прокуратурата и защитниците на двамата подсъдими, като им определено наказание лишаване от свобода за срок от една година, при първоначален строг режим. Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест, уточниха от пресцентъра на прокуратурата.

На игумена, който е бивш полицай, е възстановена стойността на откраднатото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темидец

    1 3 Отговор
    Като излязат,разбира предсрочно да отидат да навестят съдията и семейството му за благодарност.
  • 2 Дядо ви

    0 1 Отговор
    Игумена и послушницата.....!? Каква е тая "послушница" в мъжки монастир !? Боя от Господа му е пратен и ако не се осъзнае,че по канон не може жена да преспива в мъжки монастир,камо ли да живее там ще е яде още бой и от други !