29 Януари, 2018 13:04 4 806 3

ГДБОП с удар по наркобизнеса в София

  • наркотици-
  • гдбоп-
  • наркогрупа-
  • марихуана-
  • кокаин

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за наркоразпространение

ГДБОП с удар по наркобизнеса в София - 1
Снимка: МВР, архив

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на София. Участниците са задържани на 26 януари 2018 г. при специализирана операция в столицата и Перник, съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

По време на операцията по задържането са намерени и иззети 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с кокаин и амфетамини, 54 200 лева, част от които в евро и щатски долари, 80 патрона с калибър 7,62 мм за автомат „Калашников“, лаптопи, мобилни телефони, флашпамети, SIM-карти. Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са използвали за престъпната си дейност.

Събраните доказателства сочат, че групата е разпространявала организирано наркотици поне от март 2017 г. насам. Контактите с клиенти се осъществявали единствено чрез SMS-и. Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. На един пристигали поръчките, от друг бил информиран за това дилърът, който е „на смяна“, той от своя страна от различен телефон уговарял доставката. Наркотиците били осигурявани на едро от ръководителя на групата, държани били в нает гараж, където ги разфасовали и на дози. Групата работела предимно с постоянни клиенти. Част от участниците били „ветерани“ в бизнеса - занимавали се с наркоразпространение години наред.

На седемте обвинени беше наложено задържане до 72 часа. Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от участниците в групата. На двама прокуратурата наложи „Парична гаранция“ от по 2000 лева заради оказано съдействие на разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЦЕТО

    14 0 Отговор
    Браво много хубаво ама до тук
  • 2 Хомофоб

    6 0 Отговор
    Да не са хванали някой с 300 грама марихуана.
    Утре ще е на сводоба.
    А след като друг приеме председателството на ЕС престъпността пак ще бъде сведена само до пиянни военни и полицай насилници.
    Истинските престъпници никой няма да ги закача.
  • 3 Уйо

    2 0 Отговор
    ...бегай бе... Удар!!! Клоуни!!! Пробация за два месеца и аре отново на постата...